Godt nyt for elbiler: Norlys sænker priserne på offentlige ladestandere markant

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

01/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er gode nyheder til alle elbilsejere. Nordlys har lige sunket priserne på offentlige ladestandere.

Mest læste i dag

Norlys har netop meddelt en markant prisnedsættelse på deres offentlige ladestandere, hvilket vil glæde mange danske elbilsejere.

Dette nye tiltag vil træde i kraft allerede næste uge og omfatter både lynladere og de almindelige ladestandere.

Prisfald på strøm til elbiler

Prisen på almindelige ladestandere til elbiler vil falde fra 3,95 DKK til 2,49 DKK pr. kWh, hvilket svarer til en prisreduktion på 37%.

For lynladere, som bruges til hurtig opladning undervejs på længere ture, falder prisen med 46 øre pr. kWh til nu kun 3,49 DKK pr. kWh.

"Vi ønsker at gøre det mere tilgængeligt og økonomisk overkommeligt for alle at være elbilsejer," forklarer Ellen Trolle, direktør for Norlys’ ladestanderforretning.

Strategi bag prisændringerne

Ellen Trolle uddyber, at Norlys har en klar strategi med de forskellige prisnedsættelser.

“Vores mål er at tiltrække flere brugere til vores netværk af ladestandere ved at gøre det billigere at lade elbiler op," siger Trolle.

Hun påpeger især vigtigheden af de almindelige ladestandere for de 20-25% af danskerne, der ikke har mulighed for at installere private ladestandere.

"For disse elbilsejere, som ofte lader deres biler natten over i det offentlige rum, vil vores nye priser gøre en stor forskel," tilføjer hun.

Branchens reaktion

Reaktionerne på Norlys' beslutning er overvejende positive.

Ilyas Dogru, forbrugerøkonom hos FDM, ser dette som en væsentlig fordel for elbilsejere.

“Reduktionen i prisen på offentlige ladestandere vil især være til gavn for dem, der ikke har mulighed for at lade deres biler derhjemme.

Det er en vigtig udvikling for elbilmarkedet,” udtaler Dogru.

Dette prisfald hos Norlys er et skridt i retning af at gøre elbiler til en mere attraktiv og bæredygtig transportmulighed for danskere over hele landet.

Det skriver recordere