Alle Android-brugere bør frygte: Ny virus kan sikre sig adgang til din bank

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

30/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ny virus kan sikre sig adgang til din bank og stjæle dine data.

Mest læste i dag

Android-brugere over hele verden står over for en ny trussel, som udgør en alvorlig risiko for deres personlige og finansielle sikkerhed.

En nyligt opdaget android virus, kendt som "Brokewell", bruger falske Google Chrome-opdateringer til at narre brugere til at installere malware på deres enheder.

Denne android virus er i stand til at stjæle brugerdata, få adgang til bankapps, spionere på brugere og endda give angriberne fuld fjernadgang til de inficerede Android-enheder.

"Brokewell udgør en betydelig trussel mod banksektoren, da den giver angribere fjernadgang til alle aktiver, der er tilgængelige via mobilbank," udtaler det hollandske sikkerhedsfirma ThreatFabric.

For at lokke intetanende brugere anvender denne android virus en visuel fremstilling meget lig en legitim opdateringsprompt for Google Chrome, dog med grammatiske fejl, der ofte er et tegn på svindel.

Når først downloadet, skaber Brokewell en overlejringsskærm foran andre apps for at fange loginoplysninger og stjæle midler fra kompromitterede enheder.

"Brokewell er en hidtil uset malware-familie med et bredt spektrum af evner," siger ThreatFabric.

De har også observeret, at denne android virus er under aktiv udvikling og modtager regelmæssige opdateringer, hvilket tyder på en fortsat evolution og en øget risiko fremadrettet.

For at beskytte dig mod android virus er det vigtigt at være forsigtig med at downloade og installere opdateringer eller nye apps.

Sørg for, at Google Play Protect er aktiveret på din enhed, da det kan scanne alle dine apps og nye downloads for malware.

Derudover kan det være en god idé at installere en af de bedste antivirus-apps til Android for yderligere beskyttelse.

Det skriver Tomsguide