Sådan vil Microsoft vinde over Apple's MacBook

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft lancerer lige nu et nyt produkt, som skal konkurrere med Apple's populære MacBook. Her er hvordan.

Mest læste i dag

Microsoft har trukket en kanin op af hatten med deres nyeste produkt, Microsoft Copilot Plus PC, som ifølge eksperter potentielt kan overgå Apples MacBook på flere fronter.

Dette sker i kølvandet på en længe ventet overgang til ARM-baserede chips, hvor Microsoft endelig ser ud til at have knækket koden.

Microsoft Copilot Plus PC, der blev fremvist ved Microsofts I/O-udviklerkonference, er blevet udstyret med Qualcomm’s Snapdragon X Elite chips, som lover markante forbedringer i både ydeevne og batterilevetid.

"Vi har aldrig haft en PC, der var så kraftig. Den overgår enhver enhed på markedet, inklusiv en MacBook Air med en M3 processor," siger Yusuf Mehdi, EVP og CMO for consumer hos Microsoft.

Microsofts nye maskine blev direkte sammenlignet med MacBook Air i en serie af benchmarktests, hvor den konsekvent leverede overlegne resultater.

"Det markerer en ny æra for Windows laptops, en der er drevet af AI og ydeevne," forklarer Mehdi.

Udover ydeevne har Microsoft Copilot Plus PC også fokus på appkompatibilitet og brugeroplevelse.

En stor del af applikationerne, som brugerne kender, herunder Photoshop og Spotify, understøtter nu ARM64, hvilket betyder, at de kører nativt og mere effektivt.

"Det handler ikke kun om kraft, men også om at give brugerne en glidende og integreret oplevelse," pointerer Windows og Surface chef, Pavan Davuluri.

Microsoft har også indbygget en forbedret emulator ved navn Prism, der siges at være lige så effektiv som Apples Rosetta 2.

"Prism bringer en ny standard for, hvordan apps kører på vores ARM-baserede enheder," siger Davuluri.

Tilføjelsen af AI-funktioner, som bliver drevet af en neural processing unit (NPU), åbner op for nye muligheder inden for både produktivitet og kreativitet.

"Vi har indbygget mere end 40 AI-modeller direkte i Windows on Arm, som vil revolutionere, hvordan vi arbejder og spiller," forklarer Davuluri.

Samlet set står Microsoft Copilot Plus PC til at ændre landskabet for Windows laptops, og potentielt sætte en ny standard for, hvad forbrugere kan forvente af deres bærbare computere.