Advarsel: Over 10.000 elbiler skal have skiftet batteri

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/05/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er opstået brand i nogle bestemte elbiler, og derfor skal batterierne nu skiftes i dem. Hvis du har denne type bil, så læs med.

Mest læste i dag

Over 10.000 ejere af Chevrolet Bolt står over for en presserende batteriudskiftning efter det er blevet kendt, at risikoen for brande i disse køretøjer fortsat er en stor bekymring.

General Motors, producenten bag Chevrolet, har indgået et forlig med batterileverandøren LG Energy Solution, hvilket har åbnet mulighed for erstatninger til bilejerne.

"Alle ejere af en Chevrolet Bolt, som har oplevet en brand, er berettigede til at modtage $1.400 som en del af et omfattende forlig," siger en talsperson for General Motors.

Dette forlig beløber sig til 150 millioner dollars, svarende til mere end 1 milliard danske kroner, og dækker Bolt-modeller produceret mellem 2017 og 2022.

Til dato har Chevrolet og LG Energy Solution håndteret udskiftning af næsten 80.000 batteripakker, men mange bilejere venter stadig på en løsning.

"Vi arbejder på højtryk for at få udskiftet alle defekte batterier og sikre vores kunders sikkerhed," tilføjer talspersonen.

Problemet med Bolt-modellerne blev først alvorligt anerkendt, da flere biler uventet gik op i flammer.

Disse hændelser førte til en massiv tilbagekaldelse på over 110.000 biler globalt.

Chevrolet har endda gået så langt som til at anbefale, at Bolt-ejere parkerer deres biler udendørs og væk fra bygninger, indtil batterierne er udskiftet.

Forliget omfatter ikke de nyeste Bolt-modeller produceret op til december 2023, og det er endnu uklart, hvordan disse køretøjer vil blive påvirket af de tidligere problemer.

Ejerne af de berørte biler kan nu se frem til en potentiel økonomisk kompensation, mens de venter på, at deres køretøjer bliver gjort sikre igen.