Apple chokerer: Døve og hørehæmmede kan nu høre musik

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple har i forbindelse med deres iOS 18 løst et væsentligt problem. Hørehæmmede kan tilsyneladende nu høre musik.

Mest læste i dag

Apple har taget et afgørende skridt i retning af at forbedre tilgængeligheden for hørehæmmede og døve med den nye funktion Music Haptics, der vil blive introduceret i iOS 18.

Denne innovation transformerer måden, hvorpå musik opleves på en iPhone eller iPad, ved at benytte avancerede vibrationer til at formidle rytme og nuancer i musikken.

"Vores Music Haptics-teknologi bruger iPhone's taktile feedbacksystem til at lade brugere føle musikken gennem præcise vibrationer.

Det er et gennembrud for dem, der ellers ikke ville kunne opleve musik på samme måde," siger en talsperson for Apple.

I tillæg til Music Haptics har Apple også introduceret øjentracking-teknologi, der giver brugere mulighed for at navigere deres iPhones og iPads blot ved at bruge deres øjne.

Denne teknologi er særligt rettet mod at assistere personer med fysiske handicap, og kræver ikke ekstra udstyr, da den anvender enhedens frontkamera og integreret maskinlæring.

"Med Eye Tracking kan vores brugere kontrollere deres enhed med en utrolig præcision bare ved at bevæge øjnene, hvilket åbner op for nye muligheder for interaktion," forklarer talspersonen.

Til dem, der kæmper med køresyge, præsenterer iOS 18 ligeledes 'Vehicle Motion Cues'.

Denne funktion bruger animerede signaler til at synkronisere visuelle bevægelser på skærmen med bilens bevægelser for at reducere sansekonflikter, hvilket gør det nemmere for passagerer at bruge deres iPhone eller iPad under kørsel.

Disse tiltag indikerer en signifikant forbedring i Apple's forpligtelse til tilgængelighed.

Alle disse nye funktioner er designet til at gøre teknologien mere tilgængelig og behagelig for alle, uanset fysiske udfordringer.

Forventningerne er store til den officielle præsentation af iOS 18 under WWDC i juni, hvor flere detaljer om disse banebrydende tilgængelighedsfunktioner vil blive afsløret.