Ny Windows Update afbryder VPN's: Der er ikke noget at gøre

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

03/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny update til både Windows 10 og Windows 11 afbryder tilsyneladende VPN forbindelser. Men der er intet at gøre siger Microsoft.

Mest læste i dag

En nylig sikkerhedsopdatering fra Microsoft har skabt forbindelsesproblemer for VPN-brugere på både Windows 10 og Windows 11, hvilket påvirker en række versioner af de populære operativsystemer.

Denne seneste opdatering, mærket som KB5036893, har forårsaget betydelige problemer for dem, der regelmæssigt er afhængige af VPN-forbindelser for at opretholde privatliv og sikkerhed online.

"Windows-enheder kan opleve fejl ved VPN-forbindelser efter installationen af sikkerhedsopdateringen fra april 2024," meddelte Microsoft via Bleeping Computer.

De specificerede versioner inkluderer Windows 11 (23H2, 22H2, og 21H2) samt Windows 10 (22H2 og 21H2).

Denne udbredte fejl påvirker et stort antal brugere globalt, idet disse versioner af Windows er blandt de mest anvendte.

Microsoft har endnu ikke en løsning på problemet, men arbejder på en opdatering, der forventes at blive udgivet i en kommende version.

"Vi arbejder på en løsning og vil levere en opdatering i en kommende udgivelse," har virksomheden udtalt.

For brugere, der støder på dette problem, anbefaler Microsoft at starte appen "Få hjælp" i Windows for at rapportere problemet og potentielt finde en løsning.

Der er dog ikke angivet en konkret løsning på nuværende tidspunkt, og det eneste alternative råd synes at være at afinstallere den seneste sikkerhedsopdatering – hvilket selvsagt også fjerner de beskyttelser, der følger med opdateringen.

Situationen stiller især rejsende, som afhænger af VPN for at opretholde sikker internetadgang i udlandet, i en vanskelig position. Mange håber på, at Microsoft snart finder en løsning på problemet.

Det skriver PCworld