Intel ser frem til en lys fremtid: Har landet stor AI-chip kunde

Christian Pedersen

2 uger siden

|

05/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Intel har lige landet en kæmpe kunde, som måske kan gøre, at de kommer på rette spor igen.

Mest læste i dag

Intel har haft svært ved at holde trit med konkurrenterne Nvidia og AMD i markedet for AI-acceleratorer, men nu ser fremtiden lysere ud for chipgiganten.

Efter flere udfordrende år med forsinkelser og tabt markedsandel har Intel endelig sikret sig en vigtig aftale, der kan ændre spillets gang.

IBM vælger Intel til sin AI-satsning

IBM har annonceret, at de vil integrere Intels nyeste Gaudi 3 AI-chips i deres cloud-datacentre fra 2025.

Denne aftale gør IBM til den første cloud-udbyder, der adopterer Gaudi 3, og det sker som en del af deres hybrid-cloud strategi, der kombinerer offentlige cloud-løsninger med on-premise infrastruktur.

Gaudi 3 er designet til at være en prisbillig, men kraftfuld AI-accelerator, og Intel håber, at dette vil appellere til enterprise-kunder, som ønsker at reducere de samlede omkostninger ved at drive AI-baserede applikationer.

Ved at tilbyde en lavere total cost of ownership forsøger Intel at tiltrække virksomheder, der er på udkig efter mere overkommelige alternativer til de dyre AI-chips fra Nvidia. Det skriver Yahoo Finance.

Styrker samarbejdet med Watsonx-platformen

Samarbejdet med IBM er ikke kun begrænset til hardware. Gaudi 3-chipsene vil også blive integreret med IBMs Watsonx AI-platform, som har haft stor succes på markedet ved at målrette enterprise-kunder.

Watsonx, der kombinerer AI-teknologi med IBMs omfattende konsulenttjenester, har allerede indgået aftaler for over 2 milliarder dollars i forretning relateret til generativ AI.

Med denne integration kan IBM tilbyde sine kunder en mere effektiv AI-løsning til en lavere pris, hvilket kan gøre det muligt for flere virksomheder at udnytte AI i deres forretning.

En vigtig sejr for Intel

Aftalen med IBM kommer på et kritisk tidspunkt for Intel.

Efter at have oplevet finansielle tilbageslag, herunder omfattende fyringsrunder og potentielle frasalg af ikke-kerneforretninger, giver denne aftale en tiltrængt positiv nyhed.

Selvom Gaudi 3 AI-chippen endnu ikke genererer store indtægter, viser samarbejdet med IBM, at der er tro på produktets potentiale.

Intel håber, at denne aftale vil skabe momentum og åbne døren for flere kunder i fremtiden.

Med Gaudi 3’s adgang til IBM’s cloud-datacentre, ser det ud til, at Intel endelig kan begynde at konkurrere seriøst med Nvidia og AMD på AI-markedet.