Bruger du stadig en ældre Windows-version? Microsoft har udsendt potentielt dyr opfordring

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

09/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Windows 11 har nu været tilgængeligt i tre år, men 65 procent af Windows-brugerne holder stædigt fast i Windows 10. Selv den gamle Windows 7 har stadig brugere, da 3 procent af brugerne stadig benytter sig af denne version.

Mest læste i dag

Microsoft har i årevis bedt brugerne om at skifte til de nyeste versioner af operativsystemet på grund af sikkerhedsrisici. Virksomheden har nu opdateret deres supportsider om ældre operativsystemer. Denne opdatering blev delt på Microsofts hjemmeside efter 24H2-opdateringen.

Mediet Neowin var de første til at bemærke ændringerne. De opdaterede supportsider indeholder Microsofts officielle anbefalinger om operativsystemer samt information om supporten for ældre systemer.

Microsoft anbefaler nu, at brugere skifter til en ny computer med Windows 11 installeret. Da ikke alle ældre computere er kompatible med Windows 11, anbefaler Microsoft, at brugere med gamle computere køber en ny.

"Hardware og software er blevet forbedret markant. Nutidens computere er hurtigere, mere effektive og mere sikre," står der i Microsofts vejledning.

Virksomheden anbefaler stadig brug af Windows 10, men installation af dette system er ikke en langsigtet løsning. Supporten til Windows 10 ophører i oktober næste år, hvorefter det vil være lige så stor en ulempe at bruge som Windows 7 og XP.

Vejledningen understreger også, at brugere af ældre operativsystemer kan få en barsk oplevelse. Microsoft tilbyder ikke længere teknisk support eller sikkerhedsopdateringer til ældre systemer, hvilket kan udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko for brugerne.

Microsoft har kun sjældent tilbudt opdateringer til gamle systemer. Det mest kendte eksempel på en undtagelse var sikkerhedsopdateringen mod Eternal Blue-sårbarheden, som blev stillet til rådighed selv for Windows Server 2003.

Man bør dog ikke regne med sådanne undtagelser. Microsoft advarer flere gange i sine vejledninger om, at brug af gamle systemer indebærer en væsentlig sikkerhedsrisiko.

"Selvom du kan fortsætte med at bruge din computer, er den i større fare for at blive inficeret af virus og malware uden løbende software- og sikkerhedsopdateringer," understreger Microsoft.