Analytikere: Microsoft vil købe OpenAI inden for 3 år

Christian Pedersen

1 uge siden

|

08/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft har store planer for fremtiden inden for AI.

Mest læste i dag

Microsoft ser ud til at være på vej mod en fuld overtagelse af OpenAI inden for de næste tre år, ifølge analytikerne hos CCS Insight.

De forudser, at faldende investorinteresse i kunstig intelligens (AI) vil presse selskaber som OpenAI og Anthropic til at søge investorer med dybere lommer – og her er Microsoft blandt de mest oplagte købere.

AI-hypen vil aftage

Ben Wood, chefanalytiker hos CCS Insight, forklarer, at selvom AI er et varmt emne lige nu, vil hypen sandsynligvis aftage i de kommende år.

”Vi tror, der kommer en korrektion i AI-markedet, hvor virksomheder som OpenAI vil få sværere ved at rejse de store midler, der er nødvendige for at fortsætte innovationen,” siger han.

OpenAI, der i øjeblikket er central for Microsofts Copilot-tjenester, kunne ifølge Wood blive så vigtig for Microsoft, at teknologigiganten vælger at købe OpenAI for at sikre fuld kontrol.

”Det kan være, at Microsoft ser en strategisk fordel i at eje OpenAI fuldstændigt,” tilføjer han. Det skriver Forbes.

Tidligere samarbejdsrygter

Microsoft har tidligere været nævnt i forbindelse med en mulig overtagelse af OpenAI.

I november 2023 var der uro i OpenAIs bestyrelse, hvilket resulterede i, at Sam Altman kortvarigt forlod virksomheden og tiltrådte Microsoft, inden han hurtigt vendte tilbage.

Selvom OpenAI i øjeblikket rejser penge uden problemer, forventer analytikerne, at situationen vil ændre sig i løbet af de næste år.

Når AI-investeringer ikke længere er så attraktive, kan det give Microsoft en oplagt mulighed for at slå til.