Gælder alle Microsoft-konti: Snart bliver dette dybt integreret i Windows Stifinder

Christian Pedersen

2 timer siden

|

27/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette er ikke set før i nogen form for Windows.

Mest læste i dag

Microsoft fortsætter med at øge integrationen af sine tjenester i Windows, og nu bliver Microsoft-kontoen en endnu større del af systemet.

Hidtil har mange brugere været frustrerede over kravet om at bruge en Microsoft-konto ved opsætning af Windows 11, men denne integration stopper ikke der.

Microsoft-kontoen bliver nemlig dybt integreret i Windows Stifinder, en central funktion for adgang til filer og mapper.

For brugere, der allerede er logget ind med en Microsoft-konto, vil der snart være en ny funktion i Stifinder, der viser delte filer direkte i oversigten.

Dette inkluderer filer, der er blevet delt via tjenester som OneDrive, Teams og e-mail.

Den nye funktion gør det muligt at se og tilgå disse filer uden at skulle åbne separate programmer eller tjenester.

Funktionen vil blive tilføjet i en ny sektion, der vises sammen med Favoritter og senest anvendte filer. Det skriver Chip.

Selvom dette kan være en praktisk løsning for mange, der bruger Microsofts økosystem dagligt, ser mange kritikere det som endnu et skridt mod at tvinge brugere til at oprette og anvende Microsoft-konti frem for lokale konti.

Lokale konti bliver gradvist gjort sværere at bruge, hvilket rejser spørgsmål om brugerfrihed i forhold til at vælge, hvordan de ønsker at konfigurere deres system.

For dem, der er komfortable med Microsoft-konti, vil denne integration gøre det lettere at administrere delte filer direkte fra Stifinder.

Men for dem, der foretrækker et mere afkoblet system, er dette endnu en påmindelse om Microsofts skub mod at samle alting under én paraply.