Stort nedbrud: Nordjylland er uden internet

Christian Pedersen

7 timer siden

|

27/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det må være træls at bo i Nordjylland lige for tiden.

Mest læste i dag

Store dele af Nordjylland er lige nu uden adgang til både internet, tv og telefoni, hvilket påvirker både husstande og virksomheder i hele regionen.

Nedbruddet, der har efterladt mange uden de vigtige tjenester, skyldes en uventet fejl hos tele- og energiselskabet Norlys.

Problemet begyndte tidligere i dag, og teknikerne fra Norlys arbejder i øjeblikket på højtryk for at identificere årsagen og finde en løsning.

På nuværende tidspunkt er der dog ingen præcis tidshorisont for, hvornår systemerne vil være fuldt genoprettede.

Norlys har meldt ud, at de forventer at kunne give en opdatering omkring kl. 15.

Dog understreger de, at der ikke er nogen garanti for, at forbindelserne vil være tilbage inden da. Ifølge selskabet vil det afhænge af kompleksiteten af fejlen og hvor hurtigt deres teknikere kan få adgang til de nødvendige systemer. Det skriver migogaalborg.

Nedbruddet har allerede haft store konsekvenser for mange nordjyder, som har oplevet problemer med at tilgå både arbejdsvigtige systemer og kommunikationsplatforme.

Mange virksomheder er lammede, da deres telefon- og internetforbindelser er nede, hvilket især rammer mindre virksomheder, der er afhængige af disse tjenester for at kunne kommunikere med kunder og leverandører.

Beboerne i Nordjylland opfordres til at følge med i situationen via andre kanaler såsom radio, hvis muligt, da de digitale platforme ikke er tilgængelige for en stor del af regionen.

Norlys beklager den ulejlighed, som nedbruddet har forårsaget, og forsikrer, at de gør alt for at få genoprettet forbindelserne hurtigst muligt.

Indtil da anbefales alle, der er ramt af nedbruddet, at forberede sig på, at der kan gå flere timer, før tjenesterne er tilbage i normal drift.