Engangsbetaling i stedet for abonnement: Microsoft har lanceret Office 2024

Nicolai Busekist

3 dage siden

|

20/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikke alle har lyst til at købe software på abonnement. Er du én af dem? Så kan du glæde dig over, at du kan købe Office 2024 med en engangsbetaling.

Mest læste i dag

Office-pakken har de seneste år krævet et betalt abonnement hos Microsoft. Det har de valgt at lave om på, hvorfor du nu kan købe adgang til Word, Excel osv. med en engangsbetaling.

IT-giganten Microsoft har sat alle sejl ind, når det kommer til software som en onlinetjeneste. Folk bliver aldrig trætte af at understrege, at fremtiden består af AI-drevne værktøjer i skyen. Derfor har de fleste også opgraderet deres eget Office 365-abonnement med AI-teknologien Copilot.

Men den traditionelle Office-pakke er ikke død - i hvert fald ikke endnu. Microsoft har nu annonceret udgivelsen af ​​Office 2024. Produktet er - i det mindste ifølge producenten - beregnet til brugere med 'specialiserede krav'.

Version til privatkunder følger

Indledningsvis vil samlingen af programmer som Word, Excel, PowerPoint og lignende blive leveret til erhvervskunder. Microsoft leverer en langtidssupportversion (LTSC) til disse brugere. I 'de næste par uger' ønsker de også at dele mere om udgivelsen af ​​udgaven til private kunder.

Som standard er én kopi af Office 2024 beregnet til brug på én computer, men købere kan stadig købe licenser baseret på antallet af computere, som Office vil blive brugt på. En internetforbindelse er ikke nødvendig for at kunne bruge programmerne.

32-bit-systemer og macOS understøttes også, selvom sidstnævnte variant ikke har adgang til Microsoft Access-databaseværktøjet. Det skriver det tyske medie Der Standard.

Ny grænseflade

Den nye version har været i beta-test i flere måneder. Udgivelsen kunne ikke have taget meget længere tid, da support til Office 2016 (den sidste udgave med en tiårig supportperiode) og Office 2019 udløber i oktober 2025.

Ligesom sidstnævnte version vil Office 2024 også være officielt forsynet med sikkerheds- og fejlrettelser i fem år. Nye funktioner og webapps fås dog kun med et cloud-abonnementet. Copilot-tilføjelsen og cloud-lagring er inkluderet i prisen, men er også kun tilgængelige for SaaS-versionen.

Med hensyn til de nye funktioner er meddelelsen fra Microsoft, som i høj grad er en annonce for Office 365, stramt. Excel understøtter nu dynamiske diagrammer og nye kommandoer til tekster og talserier. Søgefunktionen og mødeplanlægning er blevet udvidet i Outlook. Dette omtales også som 'forbedringer i ydeevne, sikkerhed og tilgængelighed'.

Der er dog også andre dokumenter, der viser alle ændringer og innovationer. Der finder du blandt andet ud af, at Office 2024 byder på et 'nyt interface', og at livestreams nu også kan indlejres i PowerPoint.