Gmail-hackere har kontrol over passwords og 2FA: Gør dette med det samme

Christian Pedersen

1 uge siden

|

08/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vær ekstra opmærksom på din Gmail lige for tiden.

Mest læste i dag

Hackere finder stadig nye måder at omgå selv de mest avancerede sikkerhedsfunktioner, og Gmail-brugere er blandt de udsatte.

Mange danskere oplever, at selv to-faktor-godkendelse (2FA) ikke altid er nok til at forhindre en hacker i at få kontrol over deres konto.

Men hvad kan du gøre, hvis det sker?

Hackere har nu udviklet metoder til at stjæle cookies, som indeholder sessiondata, der bruges til at omgå 2FA.

Når hackeren har adgang til disse cookies, får de kontrol over din Gmail-konto og kan ændre både adgangskode og gendannelsesoplysninger, hvilket gør det svært for dig at få din konto tilbage. Det skriver Forbes.

Hvad skal du gøre?

Hvis du har mistanke om, at din konto er blevet hacket, eller hvis du oplever usædvanlige aktiviteter, er der nogle trin, du skal tage med det samme:

  1. Brug en tidligere kendt enhed og placering: Google anbefaler, at du forsøger at logge ind fra en enhed og en placering, du tidligere har brugt. Det kan fremskynde genoprettelsesprocessen, fordi Google genkender dette som en pålidelig adgang.

  2. Kontakt Google Support: Selvom mange finder det frustrerende, tilbyder Google en automatiseret proces til at hjælpe med at genoprette din konto. Selv hvis hackeren har ændret dine sikkerhedsindstillinger, har du op til 7 dage til at bruge dine oprindelige gendannelsesoplysninger.

  3. Aktiver passkeys: Google har introduceret passkeys, som er mere sikre end traditionelle SMS- eller app-baserede koder. De beskytter mod phishing og andre angreb.

Ved at følge disse råd og være opmærksom på din kontos sikkerhed, kan du mindske risikoen for, at hackere får kontrol over din Gmail-konto.