Forsvinder e-mails pludselig i Gmail? Her er 4 ting, Google siger, du skal gøre

Nicolai Busekist

3 dage siden

|

30/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For de fleste er 'inbox zero' et uopnåeligt mål, men forestil dig at vågne op og opdage, at din Gmail-indbakke er tom.

Mest læste i dag

Her er der ikke tale om ingen ulæste e-mails, men snarere at alle dine e-mails pludselig er forsvundet. Det skete for en bruger, som delte et opslag i et Gmail-forum for at rapportere, at 'alle mine e-mails i indbakken mangler'.

Brugeren forklarede, at vedkommende var 'nervøs for, at det var en slags cyberangreb'. Heldigvis er der flere grunde til, at dette kan ske, og ikke alle er relateret til hacking. Her er, hvordan Google kan hjælpe dig med at få dine e-mails tilbage, hvis noget lignende er sket med dine Gmail-beskeder.

I et indlæg på Googles Gmail-supportforum forklarede en bruger ifølge Forbes, hvordan de havde tjekket deres indbakke og opdaget, at alle deres e-mails var forsvundet. De var ikke i papirkurven, de var ikke blevet flyttet til spam, arkiveret eller sendt til en anden mappe. De var simpelthen forsvundet.

"Mine andre Gmail-konti er ikke blevet påvirket. Jeg modtager beskeder nu, men der er ingen historik i min indbakke?" lød det fra brugeren.

Det første, der faldt brugeren ind, var enten en fejl eller hacking. Hacking virkede mindre sandsynligt, da de havde aktiveret ekstra sikkerhed, men det faktum, at en leverandør oplevede netværksproblemer, gjorde bekymringen større. Så hvad kunne der ske?

En ekspert svarede i tråden, at Google ikke slette Gmail-beskeder fra aktive konti, medmindre de er i papirkurven eller spam. Reglen om permanent sletning efter 30 dage gælder kun for beskeder i papirkurven. For ubrugte konti gælder det, at de skal have været inaktive i to år, før de slettes.

Blandt de mest sandsynlige årsager til manglende beskeder nævnte eksperten videresendelses- eller filterregler, autoriserede tredjepartsapps og mulig kompromittering af kontoen. Hackere kan nemlig slette beskeder for at skjule spor efter uautoriseret adgang.

Google anbefaler, at du følger disse fire trin, hvis dine e-mails mangler. Prøv dem på din computer i stedet for gennem Gmail-appen, da nogle ikke kan gøres der.

  1. Tjek om e-mails er arkiveret, slettet eller markeret som spam. Søg efter manglende e-mails med "in:anywhere" for at finde dem, uanset hvor de er.

  2. Tjek om e-mails er blevet filtreret og slettet automatisk ved hjælp af regler. Gå til Indstillinger - Se alle indstillinger - Filtre og blokerede adresser.

  3. Tjek om dine e-mails bliver videresendt til en anden konto. Gå til Indstillinger - Se alle indstillinger - Videresendelse og POP/IMAP. Hvis e-mails videresendes til en ukendt adresse, kan din konto være kompromitteret.

  4. Tjek indstillingerne i eventuelle e-mailklienter, du bruger, for at sikre, at de ikke sletter beskeder fra Gmail-serveren, efter de er leveret til klienten.