Ny frist for millioner af Windows 10-brugere: Forbered dig på ny blokering fra Microsoft

Nicolai Busekist

4 dage siden

|

29/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har Windows 10 installeret som operativsystem på din computer, skal du være indstillet på, at der er en ny blokering fra Microsoft på vej.

Mest læste i dag

Windows 10-brugere har nu en ny frist at forholde sig til: den 15. januar 2025. Millioner af PC'er, der kører Windows 10, tæller allerede ned til den 14. oktober 2025, hvor Microsoft vil stoppe deres support til softwaren.

De brugere, der ikke opgraderer til dens efterfølger, Windows 11, eller betaler et månedligt abonnement til Microsoft, vil stå uden vigtige sikkerhedsopdateringer, fejlrettelser og nye funktioner, hvilket vil gøre deres PC'er sårbare over for cyberangreb. Det skriver GB News.

For de 240 millioner PC'er, der ikke kan opgradere til Windows 11 gratis, kan slutningen på supporten for Windows 10 betyde, at maskinen ender som affald. Og nu er der en ny deadline i horisonten.

Fra den 15. januar vil ældre versioner af Windows 10 blive blokeret fra at tilgå Microsoft Teams - et afgørende kommunikationsværktøj for både virksomheder og privatpersoner.

Hvis du ejer en PC, der kører en ikke-understøttet version af Windows, vil Microsoft begynde at sende beskeder i appen, der opfordrer dig til at opgradere din enhed. Fra den 15. oktober vil Microsoft Teams vise et banner med en besked om at opdatere fra et ikke-understøttet operativsystem.

"Teams skal køre under en understøttet OS-version. Dette er for at sikre, at brugerne har de nyeste opdateringer, funktioner, forbedringer i ydeevnen, sikkerhedsfunktioner og kompatibilitet med tjenesten. En version, der er for gammel, vil blive inkompatibel med tjenesten, og klienten vil blive blokeret, indtil OS'et er opdateret," skriver Microsoft.

Blokeringen vil påvirke alle, der kører Windows 10-versioner ældre end 21H2, som begyndte at blive rullet ud til PC-brugere verden over den 16. november 2021. Denne blokering af Microsoft Teams vil også påvirke en række andre operativsystemer, herunder macOS 11 den 15. november og macOS 12 den 15. marts 2025.

Microsoft vil lukke ned for supporten for Windows 10 den 14. oktober 2025. For første gang vil virksomheden give alle mulighed for at fortsætte med at modtage kritiske sikkerhedsopdateringer i yderligere tre år - mod betaling.

Kendt som Extended Security Updates (ESU), giver dette abonnement op til tre ekstra år med support til ældre operativsystemer og forlænger Windows 10's levetid frem til slutningen af 2028.

ESU var tidligere kun tilgængelig for virksomheder, der ønskede 36 måneders ekstra tid til at opdatere hele deres flåde af PC'er og tilpasse specialudviklet software til det nyeste operativsystem fra Microsoft. Windows 10 er første gang, hvor Microsoft tilbyder ESU til alle.