Google annoncerer ny sikkerhedsforanstaltning for millioner af Gmail-brugere

Nicolai Busekist

1 dag siden

|

26/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google er på vej med en ny sikkerhedsforanstaltning, der kommer til at gøre en forskel for et stort antal brugere, der benytter sig af den populære e-mailtjeneste.

Mest læste i dag

Google annoncerede tirsdag i denne uge, at virksomheden kommer til at implementere vigtige sikkerhedsforbedringer drevet af Gemini AI til organisationer af alle størrelser.

For millioner af Gmail-brugere, der allerede bruger AI-baseret anti-spam og malware-filtrering, vil et nyt sikkerhedsrådgivningsværktøj give mindre virksomheder den samme beskyttelse, som store virksomheder er vant til.

I løbet af de kommende uger vil funktionen blive udrullet til betalende Google Workspace-kunder. Målet med værktøjet er at levere sikkerhed på højt niveau til organisationer af enhver størrelse.

Værktøjet fungerer ved at give brugere skræddersyede oplysninger for at hjælpe med at beskytte mod udviklende trusler, herunder vejledning med konkrete handlingsforslag. Den indsigt, som den producerer, vil blive leveret direkte til administratorens indbakke.

Fra et Gmail-perspektiv vil sikkerhedsrådgiveren inkludere en sikkerhedssandbox, hvor alle vedhæftede filer scannes for ondsindet malware ved hjælp af et virtuelt miljø til at analysere filerne. Google har udtalt, at værktøjet kan 'forsinke levering, tillade tilpasning af scanning og automatisk flytte mistænkelige meddelelser til spam-mappen'.

Gmail får også forbedret sikker browsing, der yder ekstra beskyttelse ved at scanne indgående meddelelser for ondsindet indhold, inden de leveres. Dette er ud over den store sproglige model, der allerede har leveret imponerende resultater for alle Gmail-brugere, uanset om de har en betalt eller gratis konto.

Google beskriver det som 'en af de mest dramatiske sikkerhedsforbedringer i Gmails 20-årige historie'. Den AI-drevne model er trænet i at identificere misbrug og kan hurtigt rulle nye foranstaltninger ud. Ifølge Google kan de nu 'gennemgå 1000 gange mere indberettet spam hver dag, hvilket svarer til at have 1.000 yderligere cyberforsvarere til at beskytte brugere'.

De øvrige forbedringer, som den nye funktion bringer til Googles virksomhedsløsninger, omfatter:

  • Forbedret sikker browsing i Chrome, der beskytter brugere mod malware, phishing og andre online trusler ved at advare om farlige hjemmesider, udvidelser og downloads.

  • Databeskyttelse forhindrer uønsket deling af følsomme oplysninger ved at blokere eller advare brugere og anbefale beskyttelsesindstillinger for at forhindre ekstern deling.

  • Beskyttelse af app-adgang, som giver administratorer mulighed for at administrere adgangen til Google Workspace-apps, herunder Gmail og Drive, fra usikre enheder, der mangler sikkerhedsopdateringer, eller som er kompromitterede.