Stor nyhed: Hackere forlanger 39 millioner af denne storlufthavn

Christian Pedersen

2 dage siden

|

25/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En russisk hackergruppe forlanger lige nu mange millioner fra en storlufthavn.

Mest læste i dag

Seattle-Tacoma International Airport (Sea-Tac) er blevet udsat for et alvorligt cyberangreb, der har ramt lufthavnens systemer og skabt forstyrrelser i flere uger.

Angrebet fandt sted den 24. august 2024 og blev udført af den formodede russiske hackergruppe Rhysida.

Hackergruppen har krævet en løsesum på 39 millioner kroner for at gendanne lufthavnens data og sikre systemerne.

Indtil videre har Sea-Tac nægtet at betale denne store løsesum og har i stedet arbejdet på at gendanne sine systemer gennem interne og eksterne cybersikkerhedseksperter. Det skriver Check-in.

Konsekvenserne af angrebet

Cyberangrebet har haft omfattende konsekvenser for lufthavnens operationer, herunder forstyrrelser i flytrafikken, hvilket har påvirket tusindvis af rejsende.

Selvom angrebet ikke har påvirket flysikkerheden direkte, har det skabt betydelige forsinkelser og logistiske udfordringer.

Lufthavnens reaktion

En talsmand for lufthavnen har udtalt, at sikkerhed er deres højeste prioritet, og de arbejder tæt sammen med føderale myndigheder for at sikre, at lignende angreb kan forhindres i fremtiden.

Rhysida-gruppen, der står bag angrebet, har tidligere været kendt for at angribe store organisationer og kræve betydelige løsesummer.

Denne sag sætter endnu engang fokus på de voksende trusler fra cyberkriminalitet, og hvordan selv kritisk infrastruktur som lufthavne kan blive mål for avancerede hackergrupper.