Gmail siger, at de permanent sletter disse e-mails efter 30 dage

Nicolai Busekist

1 dag siden

|

25/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er langt fra alle, der er klar over dette. Derfor kan de ende med at få slettet e-mails, som de gerne ville have beholdt.

Mest læste i dag

Mens brugere af verdens største gratis e-mailtjeneste, Gmail, forhåbentlig er opmærksomme på, at Google sletter konti efter to års inaktivitet, er der en anden proces, som de fleste af tjenestens 3,45 milliarder brugere sandsynligvis ikke kender til.

Det er nemlig muligt at sende en privat e-mail ved hjælp af Gmails fortrolige tilstand, hvor du kan indstille en udløbsdato. Når denne dato er nået for modtageren, og du selv sletter den oprindelige besked, vil den blive permanent slettet fra din konto efter 30 dage og kan ikke gendannes.

Her er alt, du behøver at vide om at bruge fortrolig tilstand i Gmail. Gå til din Google-konto og 'My Activity'-siden, og klik på muligheden for automatisk sletning. Dette åbner en dialog, hvor du kan vælge, om dine data skal slettes automatisk efter 3, 18 eller 36 måneder.

Google advarer dog om, at visse aktiviteter kan udløbe hurtigere, afhængigt af deres natur. For eksempel slettes oplysninger om enhedsplacering og IP-adresse automatisk efter kun 30 dage. Din placeringshistorik og YouTube-historik kan slettes på samme måde, og tilbyder de samme tre tidsrammer for automatisk sletning.

Hvad er Gmails fortrolige tilstand?

Fortrolig tilstand i Gmail giver brugere mulighed for at sende e-mails og vedhæftede filer med ekstra beskyttelse, som gør det muligt for afsenderen at definere, hvordan modtageren kan læse beskeden. Det skriver Forbes.

Afsenderen kan for eksempel indstille en udløbsdato, hvorefter modtageren ikke længere har adgang til beskeden. Du kan også til enhver tid tilbagekalde denne adgang og kræve, at modtageren indtaster en bekræftelseskode sendt via SMS for at åbne e-mailen.

Funktioner som videresendelse, kopiering, udskrivning og downloading af e-mailen deaktiveres også. Det er dog vigtigt at bemærke, at fortrolig tilstand ikke kan forhindre, at nogen tager et skærmbillede af e-mailen. Google advarer også om, at malware stadig kan kopiere eller downloade dine beskeder eller vedhæftede filer.

Sådan får du fortrolige beskeder til at forsvinde fra Gmail efter 30 dage

Fortrolig tilstand sletter ikke automatisk beskeder fra både afsenderens og modtagerens indbakke. Når en e-mail når sin udløbsdato, forsvinder beskeden fra modtagerens indbakke, men den forbliver i afsenderens sendt-mappe.

Hvis du vil have beskeden til at forsvinde helt, skal du slette den fra din sendt-mappe. Herefter starter Googles sletteproces, der tager 30 dage.

Automatisk sletning rækker længere end Gmails fortrolige tilstand

Det er ikke kun e-mails, der kan indstilles til automatisk at blive slettet. Google tilbyder også muligheder for automatisk at slette dine web- og app-aktivitetsdata.

Dette omfatter stort set alt, hvad du foretager dig med Google-tjenester og -enheder. Heldigvis giver Googles 'My Activity'-side dig kontrol over dine data, så du kan vælge, hvilke oplysninger du vil beholde, og hvilke du vil slette automatisk.