Oprør mod Google: Play Store lider stort nederlag

Christian Pedersen

1 uge siden

|

08/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google har problemer med Play Store.

Mest læste i dag

Google Play Store står over for en af sine største udfordringer til dato.

Et amerikansk retsopgør mellem spiludvikleren Epic Games og Google har resulteret i et midlertidigt nederlag for tech-giganten, som nu skal følge nye regler, der markant ændrer Play Stores forretningsmodel.

Sagen omhandler Googles monopolistiske praksis i forbindelse med distribution af apps.

Dommen, som blev afsagt af en domstol i Californien, betyder, at Google ikke længere må betale udviklere for at lancere deres apps først eller eksklusivt på Play Store.

Derudover må enheder ikke længere være forudinstalleret med Play Store på bekostning af andre app-butikker.

Endnu vigtigere er det, at Google ikke længere kan tvinge udviklere til at bruge Play Stores betalingssystem, og udviklere skal nu kunne henvise brugerne til eksterne betalingsløsninger. Det skriver Giga.

Disse nye regler træder i kraft den 1. november 2024 i USA og vil gælde i en treårig periode.

Google har dog allerede bebudet, at de vil appellere afgørelsen. Om reglerne derfor træder i kraft inden for den fastsatte tidsramme, er endnu uvist.

Google har argumenteret for, at ændringerne udgør en potentiel sikkerhedsrisiko for både udviklere og brugere.

De frygter, at alternative app-butikker kan føre til mindre sikre applikationer, og at brugerne dermed vil være mere udsat.

Omvendt ses denne dom som en stor sejr for Epic Games og andre udviklere, som har kritiseret Googles kontrol over markedet.

Denne udvikling understreger en stigende modstand mod Googles dominans i mobilverdenen, hvor brugere og udviklere længe har ønsket mere frihed og flere valgmuligheder.