Google fjerner Kasperskys antivirussoftware fra Play Store

Nicolai Busekist

2 timer siden

|

06/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I løbet af weekenden fjernede Google Kasperskys apps fra Google Play Store og deaktiverede det russiske firmas udviklerkonti.

Mest læste i dag

Kaspersky bekræftede problemet på firmaets officielle forum søndag og oplyste, at de i øjeblikket undersøger, hvorfor deres software ikke længere er tilgængelig i Google Play Store.

"Download og opdateringer af Kasperskys produkter er midlertidigt utilgængelige på Google Play Store," lød det fra en Kaspersky-medarbejder ifølge BleepingComputer.

"Kaspersky undersøger i øjeblikket omstændighederne bag problemet og udforsker mulige løsninger for at sikre, at brugere af dets produkter fortsat kan downloade og opdatere deres applikationer fra Google Play."

Mens deres apps er utilgængelige, anbefaler Kaspersky, at brugerne installerer dem fra alternative steder, herunder Galaxy Store, Huawei AppGallery og Xiaomi GetApps. Firmaets apps kan også installeres ved at downloade .apk-installationsfilen fra Kasperskys hjemmeside.

Dette sker efter, at Kaspersky i juli meddelte BleepingComputer, at de ville lukke deres aktiviteter i USA, efter at den amerikanske regering i juni sanktionerede firmaet og 12 ledere og forbød Kasperskys antivirussoftware på grund af nationale sikkerhedsbekymringer.

I en erklæring bekræftede Google, at denne beslutning førte til blokeringen af Kaspersky og deres produkter i Google Play Store.

"USA's Department of Commerce's Bureau of Industry and Security annoncerede for nylig en række restriktioner mod Kaspersky. Som følge heraf har vi fjernet Kasperskys apps fra Google Play," udtalte en Google-talsmand til BleepingComputer.

I september slettede det russiske multinationale cybersikkerhedsfirma sin software fra kunders computere i hele USA og erstattede den med UltraAV's tilsvarende løsning uden at informere kunderne eller bede om tilladelse.