På grund af retssag: OnePlus har fået forbud mod salg af telefoner

Nicolai Busekist

14 timer siden

|

04/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
OnePlus har haft det svært på det europæiske marked, hvor de er blevet ramt af flere retssager. Netop dette har gjort, at de igen har fået et forbud mod salg af deres telefoner.

Mest læste i dag

OnePlus og moderselskabet Oppo står igen over for en patentstrid, hvilket har ført til, at deres smartphones i øjeblikket ikke kan købes via virksomhedens tyske webshop. Dette er ikke første gang, OnePlus står over for en sådan situation.

Tidligere kæmpede OnePlus og Oppo i flere år med Nokia, hvilket resulterede i et salgsforbud for enheder i Tyskland. Denne tvist blev afsluttet for nogle få måneder siden, men nu ser det ud til, at historien gentager sig. Det skriver det finske medie Suomimobiili.

Denne gang er modparten ikke Nokia, men derimod InterDigital, der er et firma kendt for vigtige patenter inden for 5G og andre mobile teknologier. Sagen ligner meget den tvist, der blev udkæmpet med Nokia, hvor der også var tale om essentielle teknologier i industrien.

Som følge heraf er OnePlus-smartphones ikke længere tilgængelige på virksomhedens tyske webshop, selvom andre produkter stadig kan købes. Dette tyder stærkt på, at tvisten især omhandler 5G-teknologi.

Forbuddet i Tyskland er et betydeligt tilbageslag for OnePlus, men virksomheden håber at finde en løsning på konflikten og snart vende tilbage til markedet. OnePlus har udsendt en officiel erklæring om situationen:

"OnePlus værdsætter intellektuelle ejendomsrettigheder og fair adgang til essentielle standardpatenter, som er afgørende for at fremme innovation i industrien," udtalte OnePlus.

Vi fortsætter forhandlingerne med InterDigital og arbejder på at løse sagen mindeligt. Vores engagement i det europæiske marked er stadig stærkt, og vi fortsætter med at tilbyde fremragende produkter og tjenester til vores brugere."

OnePlus står bag en række af de mest populære Android-smartphones på det europæiske marked. Også i Tyskland er de populære, hvorfor det naturligvis er et meget hårdt slag for dem, at de ikke længere har mulighed for at sælge deres telefoner.