10.197 droner brød verdensrekorden i fantastisk lysshow: Blev styret af kun én computer

Nicolai Busekist

2 timer siden

|

05/10/2024
Nyheder
Foto: Guinness World Records
Foto: Guinness World Records
I Shenzhen i Kina har beboerne for nylig haft fornøjelsen af flere majestætiske lysshows lavet med droner.

Mest læste i dag

For at fejre Kinas nationaldag arrangerede Shenzhen et lysshow med droner den 26. september. I det rekordsættende show deltog i alt 10.197 droner, som skabte imponerende billeder og animationer på nattehimlen.

Shenzhen er kernen i Kinas højteknologiske industri og huser flere producenter af droner, herunder DJI. Byen har tidligere haft glæde af tredimensionelle lysshows.

Under lysshowet blev der sat to verdensrekorder: flest droner styret af én computer, der flyver samtidig, og den største drone-dannede grafik i luften.

På himlen blev der skabt fortryllende animationsgrafik, regnbuefugle, lyn, moderskibe og en gengivelse af byen Shenzhen.

Dronerne dannede ikoniske billeder på himlen, såsom Den Kinesiske Mur og en majestætisk drage. Det krævede kun én bærbar computer at styre den store flok af droner, og systemet overvågede hver drones placering i realtid.

Du kan se Guinness World Records' video af showet med de mange droner, så du med egne øjne kan se, hvordan det så ud.

Fyrværkeri blev opfundet i Kina for over tusind år siden. Her findes også de fleste, hvis ikke alle, af verdens største producenter af droner. Derfor er det ikke overraskende, at Kina er førende i udviklingen af koordinerede droneformationer og præsenterer en futuristisk version af de klassiske fyrværkerier.

Ud over de imponerende shows kan flokken af droner også anvendes i krigsførelse. New Atlas skriver, at sådanne små, billige og smidige droner har vist sig uundværlige i moderne krigsførelse. Sværme af tusindvis af droner, der flyver med over 200 km/t, vil skabe store udfordringer.

Det er dog ikke til krig, at de har været anvendt i denne omgang. Derimod har de blot være brugt til at give beboerne i den kinesiske by noget helt fantastisk at se på, som du også kan se i videoen.