Ny opgradering til Windows 11: Dette er stærkt anbefalet

Christian Pedersen

1 uge siden

|

08/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har Windows 11, så bør du gøre dette.

Mest læste i dag

Microsoft har nu skærpet tonen over for brugere af ældre Windows-versioner og opfordrer kraftigt til en opgradering til Windows 11.

I stedet for at tilbyde en simpel opgradering på eksisterende hardware, anbefaler tech-giganten, at brugerne køber nye computere, som er optimeret til den nyeste version af Windows.

Hvorfor købe nyt?

Ifølge Microsoft er en ny PC den bedste løsning for dem, der bruger gamle systemer som Windows 7, 8.1, Vista eller endda XP.

Disse ældre enheder opfylder sjældent de strenge systemkrav, som Windows 11 stiller.

Det betyder, at man enten skal investere i opgraderet hardware eller acceptere en nedgang i ydeevnen, hvis man forsøger at installere det nye operativsystem på en ældre maskine.

For brugere af Windows 10 er der dog lidt længere tid at løbe på, da Microsoft fortsætter supporten indtil oktober 2025.

Herefter ophører både teknisk support og sikkerhedsopdateringer, hvilket efterlader computere, der kører ældre versioner, sårbare over for sikkerhedstrusler. Det skriver Giga.

Alternativer til opgradering

Microsoft foreslår også, at brugerne kan overveje at migrere deres data til nye maskiner via tjenester som OneDrive eller ved brug af eksterne harddiske.

For mange kan dette dog føles som en tung løsning, især når der ikke længere findes officielle gratis opgraderingsmuligheder fra ældre versioner til Windows 11.

Selvom der er alternative metoder til at installere Windows 11 på ældre computere, fraråder Microsoft det på det kraftigste.

Denne metode kan føre til ustabilitet og usikkerhed. Det bedste råd fra Microsoft?

Overvej at opgradere til en nyere maskine, der fuldt ud understøtter Windows 11’s moderne krav.