Fejl i Android: Trods VPN-beskyttelse overvåges du stadig

Skrevet af Christian Pedersen

6 dage siden

|

11/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kæmpe fejl i Android har gjort VPN ineffektivt.

Mest læste i dag

Til trods for brugen af VPN-teknologi til at sikre privatliv og anonymitet online, viser en nylig afsløring, at Android-brugere stadig kan være udsatte for overvågning.

Det er VPN-tjenesten Mullvad, der har påpeget denne fejl i Android-systemet, som kan have alvorlige konsekvenser for brugernes privatliv.

Fejl i VPN-forbindelsen lækkede data

VPN-tjenester anvender normalt en såkaldt "Killswitch"-mekanisme, der sikrer, at internetforbindelsen afbrydes, hvis VPN-forbindelsen fejler, således at brugerens data forbliver sikret. Mullvad VPN har imidlertid opdaget, at DNS-oplysninger, som fortæller hvilke hjemmesider du besøger, kan lække, når der skiftes mellem VPN-servere.

"Det er bekymrende, at Androids håndtering af DNS forespørgsler kan føre til, at privat information utilsigtet bliver tilgængelig," siger en teknisk leder fra Mullvad.

Google reagerer på sikkerhedsproblemer

Google har reageret på disse afsløringer og har indikeret, at de vil undersøge problemerne nærmere.

Der er dog endnu ingen klare tidshorisonter for, hvornår en løsning vil være på plads.

"Vi arbejder på at forstå og adressere disse problemer, som påvirker alle Android-brugere," udtaler en talsperson fra Google.

Hvad kan Android-brugere gøre?

Indtil Google finder en løsning, er brugernes bedste værn at holde deres VPN-applikationer opdateret og være ekstra opmærksomme på sikkerhedsindstillinger.

"Vi arbejder på midlertidige løsninger i vores app, men det er op til Android at løse problemet fuldt ud," tilføjer teknisk leder fra Mullvad.

Dette problem understreger vigtigheden af, at teknologivirksomheder løbende arbejder på at styrke og sikre de platforme, millioner af mennesker afhænger af hver dag.

Det skriver Chip.de