1 uge siden

|

05/05/2024
Foto: Shutterstuck
Foto: Shutterstuck
Tesla er ikke længere den mest populære elbil. Her får du svaret på hvem den nye elbils-konge er.

Mest læste i dag

Renault Megane E-Tech har overtaget førertrøjen i det danske elbilmarked, hvilket sender Tesla ned på en overraskende syvendeplads.

I april måned toppede Renault salgslistene med imponerende 671 solgte enheder af deres Megane E-Tech model, mens Tesla kun formåede at afsætte 437 af deres Model Y.

"Renaults succes skyldes især deres tilbud om leasing, en mulighed Tesla ikke tilbyder," påpeger Brian Friis Helmer, privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank.

Han understreger, at leasing hjælper med at reducere usikkerheden omkring værditab, hvilket tiltaler mange nye bilkøbere.

Renault har klart forstået at tilpasse sig en ændret forbrugeradfærd, hvor leasing udgjorde 30% af alle nyregistreringer i april, en betydelig stigning fra sidste års 17%.

Denne fleksibilitet ser ud til at appellere til kunderne, som stadig er usikre på at investere direkte i elbiler på grund af svingende priser og fremtidige afgiftsændringer.

Samtidig med Renaults fremgang er elbilerne generelt i voldsom vækst.

"I april blev der registreret 6.581 nye elbiler, en stigning på hele 90% i forhold til samme måned sidste år.

Det udgør nu 43% af alle nyregistreringer," forklarer Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

Mads Rørvig tilføjer: "Det er afgørende for den grønne omstilling, at vi ser denne vedvarende fremgang for elbiler.

Men politikerne skal være opmærksomme på, at afgiftsstigninger kan bremse denne positive udvikling."

Renaults tilgang til markedet med fleksible købsmuligheder som leasing synes derfor at have sikret dem en ledende position på det danske marked, mens Tesla må nøjes med at følge efter fra en længere afstand på salgsranglisten.

Det skriver Meremobil