Tjek straks din bil: Kriminelle er nu begyndt at sætte "gps-trackere" i folks biler

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

02/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er grund til bekymring for kriminelle er nu begyndt at tracke folks biler.

Mest læste i dag

Cyberkriminelle har fundet en ny anvendelse af personlige sporingsenheder såsom Apple AirTags, som nu bruges til at spore biler.

Politiet i både USA og Canada advarer nu bilejere om at være opmærksomme på disse enheder, der kan være skjult i deres køretøjer.

Derfor er det altså ikke afvisende at disse kriminelle hændelser også kunne komme til Danmark snart.

Skjulte trusler

Over de seneste måneder har flere bilister opdaget uønskede sporingsenheder i deres køretøjer, hvilket har ført til en række undersøgelser.

"Disse små enheder kan være ekstremt svære at finde, da de kan skjules overalt i bilen, fra sidespejlene til hjulbrøndene," siger Ryan McLiverty, en cyberintelligensanalytiker ved Vermont Intelligence Center.

Myndighederne undersøger, om kriminelle bander bruger disse sporingsenheder til at transportere ulovlige genstande som våben og kontanter over grænserne eller simpelthen til at stjæle biler mere belejligt.

Forholdsregler og forebyggelse

I kølvandet på disse opdagelser råder eksperter nu bilister til at være ekstra opmærksomme på deres bilers sikkerhed.

"Det er en god ide at gøre sig bekendt med forskellige sikkerhedsenheder som sporingsenheder og overvågningskameraer, men også at være opmærksom på deres potentielle misbrug," udtaler McLiverty.

I tilfælde af mistanke om, at der er blevet placeret en sporingsenhed i ens bil, anbefales det kraftigt, at man kontakter myndighederne.

"I de fleste tilfælde har folk fået en notifikation på deres iPhone om, at en AirTag er i nærheden, hvilket har hjulpet dem med at rapportere det til politiet," tilføjer McLiverty.

Med stigende brug af avanceret teknologi i kriminelle hænder er det mere vigtigt end nogensinde før at være opmærksom og forstå, hvordan teknologien kan bruges både til at beskytte og at invadere privatlivet.

Det skriver ctvnews