Tidligere hacker afslører: Disse 5 passwords knækkes utrolig ofte og nemt

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tidligere hacker er kommet ud med en stor afsløring. Nemlig hvilke passwords, der knækkes oftest og nemmest, så læs med for at sikre dit password ikke er på listen.

Mest læste i dag

Sikkerhedseksperten og tidligere hacker, Jonas Petersen, deler sin indsigt om de fem mest sårbare typer passwords, som alt for ofte bliver brugt af intetanende internetbrugere.

Ifølge Petersen er disse passwords ikke bare nemme at huske, de er desværre også nemme at knække.

"Med de rigtige værktøjer og lidt tålmodighed kan hackere lynhurtigt bryde igennem simple nummerserier eller basale ord," forklarer Petersen.

Han pointerer, at et ottecifret password udelukkende bestående af tal kan tage under et minut for en erfaren hacker at knække.

Petersen råder til at styrke sikkerheden ved at inkludere både store og små bogstaver, tal og specialtegn i sine passwords.

"Ved at kombinere disse elementer, kan du øge tiden det tager en hacker at bryde dit password fra timer til flere år," tilføjer han.

Ifølge en rapport fra IT-selskabet Hive Systems vil et ottecifret password bestående af en blanding af store og små bogstaver, tal og specialtegn tage en hacker over syv år at dekryptere ved ren gætværk.

Hvis du tilføjer endnu en karakter, stiger den teoretiske tid det tager at bryde koden dramatisk.

"Brugere skal være opmærksomme på, at sikkerhed online er en løbende proces," siger Petersen.

Han tilføjer, at to-faktor autentificering, hvor det er muligt, er en god måde at tilføje et ekstra lag af sikkerhed.

For dem der ønsker at teste deres egne passwords, findes der sikre online værktøjer, som for eksempel security.org, der kan estimere, hvor lang tid det ville tage en computer at knække et givent password.

Petersens sidste råd er klart: "Gør det svært for dem, der forsøger at komme ind hvor de ikke hører hjemme. Et stærkt password er første skridt på vejen."