Vigtig nyhed fra Google: Din Google-søgning vil aldrig blive den samme igen

Skrevet af Christian Pedersen

5 uger siden

|

17/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google's AI er for alvor kommet i spil, og denne gang er det, når du søger på Google.

Mest læste i dag

Google har netop lanceret en opdatering til sin søgemotor, der introducerer "Google AI Overviews", en funktion, der fundamentalt ændrer måden, Google-søgninger fungerer på.

Denne nye funktion er allerede implementeret i USA og forventes udbredt globalt inden udgangen af 2024.

Hvad er Google AI Overviews?

Google AI Overviews revolutionerer den traditionelle søgeoplevelse ved at integrere AI for at besvare brugerspørgsmål direkte eller vejlede dem til de mest relevante kilder.

Liz Reid, der er ny chef for søg hos Google, udtalte ved Google I/O, "Med AI Overviews får brugerne ikke kun links, men også direkte svar eller anbefalinger, hvilket gør informationssøgning mere strømlinet og effektiv."

Dette tiltag har ikke kun teknologiske implikationer, men også betydelige ændringer for hvordan information præsenteres for brugeren.

Google vil automatisk anvende AI i søgeprocessen, hvilket betyder, at brugere ikke kan vælge at undgå denne funktion.

Implikationer og modtagelse

Mens mange er begejstrede for potentialet i denne AI-drevne tilgang til informationssøgning, har funktionen også modtaget kritik.

Nogle brugere har delt eksempler på upræcise eller vildledende svar givet af AI-systemet. Hema Budaraju, Senior Director of Product for Search Generative Experience hos Google, bekræfter, at AI ikke altid vil blive anvendt, men "kun ved visse søgninger".

På trods af kritikken og de indledende fejl, forsikrer Google, at de kontinuerligt arbejder på at forbedre AI-teknologien og dens evne til præcist at forstå og svare på brugerforespørgsler.

"Vores mål er at gøre informationssøgning så nyttig og effektiv som muligt, samtidig med at vi sikrer, at brugerne har tillid til de svar, de modtager," tilføjer Reid.

Denne nye æra af Google-søgning lover at være en banebrydende ændring i den måde, vi interagerer med verdens mest anvendte søgemaskine, og markerer en væsentlig udvikling i brugen af kunstig intelligens i hverdagen.