Advarer alle Google Chrome-brugere: Ny trussel stiger i farepotentiale

Skrevet af Christian Pedersen

1 uge siden

|

06/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne trussel bliver kun set af de færreste, så du burde læse med her.

Mest læste i dag

Brugere af Google Chrome står over for en eskalerende trussel, idet en ny trojansk hest ved navn Brokewell er begyndt at cirkulere.

Denne malware, som udgiver sig for at være en regulær opdatering til Google Chrome, er særligt bekymrende, fordi mange utilsigtet kan finde på at installere den.

"Denne type malware er særlig snedig, da den lader som om, den er en almindelig opdatering til Google Chrome, en browser mange af os stoler på og bruger dagligt," advarer sikkerhedseksperterne fra ThreadFabric.

De har observeret, at denne malware udvikler sig og bliver mere avanceret for hver dag, der går.

Brokewell's evne til at efterligne en legitim opdatering er alarmerende, da den kan narre brugere til at installere den, hvorefter den får fuld adgang til at overvåge og optage alt, hvad brugeren foretager sig på deres enhed.

Denne overvågning inkluderer alt fra skærmaktiviteter til tastetryk, hvilket kan give hackere adgang til alt fra adgangskoder til bankinformationer.

"Vores data viser, at Brokewell fortsætter med at modtage opdateringer, hvilket gør den stadig mere potent og farlig," siger en talsperson fra ThreadFabric.

De tilføjer, at "brugere bør være yderst forsigtige og kun opdatere deres software direkte gennem officielle kanaler for at undgå at falde i denne fælde."

Advarslen kommer i kølvandet på en stigende mængde rapporter om sikkerhedsbrud relateret til Google Chrome, hvor brugere utilsigtet har installeret skadelig software, der er blevet camoufleret som troværdige opdateringer.

Cyberkriminelle bag Brokewell fortsætter med at finpudse deres metoder, hvilket gør det endnu mere kritisk for Google Chrome-brugere at være på vagt og kritiske over for alle opdateringsprompter.