På trods af imponerende resultater: Google fortsætter fyringerne

Skrevet af Christian Pedersen

1 uge siden

|

04/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google bliver ved med at fyre medarbejdere også selvom tallene er gode.

Mest læste i dag

Selvom Googles moderselskab Alphabet for nylig rapporterede en imponerende stigning i kvartalsprofit på 57% til $23,7 milliarder, har virksomheden iværksat endnu en runde fyringer.

Disse seneste nedskæringer har primært påvirket virksomhedens Python-team samt ingeniører inden for Flutter- og Dart-afdelingerne.

Kevin Moore, produktchef for Flutter og Dart hos Google, delte sin frustration på Reddit: "Beslutningen om fyringerne blev truffet mindst et par niveauer over vores team og påvirkede mange teams. Det var en hård dag... en hård uge."

Fyringerne rejser spørgsmål om fremtiden for Flutter, et open-source UI toolkit, der har tilladt udviklere at skabe tværplatformsapplikationer.

Tidligere succeser inden for dette område står nu i skyggen af bekymringer om, hvorvidt Flutter vil ende i Googles såkaldte produktkirkegård.

Ydermere er Python-teamet blevet reduceret betydeligt, idet de afskedigede medarbejdere først måtte oplære deres afløsere, som vil fortsætte arbejdet fra et team baseret i München.

Alphabet har i det seneste år fyret flere medarbejdere end de fleste andre tech-giganter, med over 12.000 jobtab, svarende til 6% af den globale arbejdsstyrke.

Disse nedskæringer fortsatte ind i 2024, med hundredvis af medarbejdere fra Googles stemmeassistent-, hardware- og ingeniørteams, der mistede deres job i januar som led i virksomhedens omkostningsreduktioner og øget fokus på kunstig intelligens.

Kun en uge efter januar-fyringerne advarede Googles CEO, Sundar Pichai, personalet om at forberede sig på flere nedskæringer.

"Vi foretager vanskelige valg for at fokusere på store prioriteringer og investere i væsentlige muligheder i 2024," sagde Pichai.

Disse nedskæringer skyldes delvist en massiv investering i AI-teknologi og en fortsat stram økonomisk situation.

Google udtaler, at de "ansvarligt investerer i virksomhedens største prioriteringer og betydelige fremtidige muligheder.

For bedst at positionere os til disse muligheder, har flere af vores teams foretaget ændringer for at blive mere effektive."

Det skriver Techspot