Google afslører: World Wide Web udgår snart

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google's World Wide Web, der gjorde Google rig, bliver sat til at udgå snarest. Her er hvorfor.

Mest læste i dag

Google, der længe har været synonym med World Wide Web, har netop annonceret, at webbet snart vil blive udfaset.

Denne betydelige ændring blev fremvist under deres årlige I/O-udviklerkonference, hvor det blev klart, at søgning på Google ikke længere vil prioritere webbaserede resultater som tidligere.

Den nye designændring på Googles hjemmeside markerer en nedgradering af World Wide Web til en undermenu.

I stedet vil søgninger nu frembringe en blanding af indhold, inklusive specialdesignede pull-out bokse, apps og kunstigt genererede features.

For at finde webbaserede sider, skal brugerne nu anvende et nyt 'Web'-filter, som begrænser søgeresultaterne til udelukkende at vise webbaserede sider.

"World Wide Web har udspillet sin rolle, og vi flytter nu mod mere integrerede og interaktive formater," udtaler en talsperson fra Google.

"Dette er starten på en ny æra, hvor vi prioriterer brugertilpasset og direkte information over traditionelle web-links."

Denne udvikling repræsenterer en fundamental ændring i, hvordan information søges og konsumeres online, idet Generation X måske vil finde denne ændring overraskende.

De voksede op med webbet som en ny og revolutionerende teknologi, men i dag ser nutidens teenagere og digitalt indfødte ikke samme værdi i webformatet, som er blevet betragtet som en forældet platform ligesom DVD'er.

"Vores forskning viser, at brugerne søger mere direkte og anvendelig information, hvilket kan leveres mere effektivt gennem nye teknologier som Generative AI," fortsætter talspersonen.

Google understreger, at denne overgang ikke signalerer en ende på innovation, men snarere en tilpasning til nutidens digitale landskab.

"Vi fortsætter med at investere i teknologier, der fremmer tilgængeligheden og relevansen af information," afslutter talspersonen.

Med Google World Wide Web udgår, er det klart, at fremtiden for internetbrowsing og informationssøgning vil være radikalt anderledes, og det vil kræve en ny tilgang til, hvordan vi interagerer med og forstår det digitale rum.