Telia med trist nyhed: Nu sker det

Christian Pedersen

2 uger siden

|

05/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Telia har noget alvorligt, de gerne vil dele.

Mest læste i dag

Telia, en af Nordens største telekoncerner, står over for en markant nedskæringsrunde, som vil påvirke tusindvis af medarbejdere.

Den svenske telegigant har annonceret planer om at reducere arbejdsstyrken med cirka 3.000 medarbejdere på tværs af sine afdelinger i Sverige, Norge, Finland og Estland.

Omfattende omstrukturering

Denne beslutning kommer som en del af et større omstruktureringsprogram, der har til formål at sikre en årlig besparelse på mindst 2,6 milliarder svenske kroner, svarende til cirka 1,7 milliarder danske kroner.

Ifølge Telia skal disse besparelser opnås ved at forenkle virksomhedens drift og implementere en ny driftsmodel med strømlinede processer og forbedrede arbejdsmetoder.

Af de 3.000 stillinger, der skæres væk, vil den svenske afdeling blive hårdest ramt med 1.400 afskedigelser.

Denne omstrukturering er nødvendig, forklarer Telia, for at kunne tilpasse sig det skiftende marked og fokusere på at blive mere kundefokuseret. Det skriver Børsen.

Telias rolle i Danmark

Selvom Telia har haft en stærk tilstedeværelse på det danske marked, solgte virksomheden i 2023 sin danske afdeling til Norlys for 6,2 milliarder kroner.

Dette salg var et led i Telias langsigtede strategi om at koncentrere sine ressourcer og fokusere på kerneforretningerne i de resterende nordiske og baltiske lande.

En svær tid for medarbejdere

De forestående nedskæringer er et tydeligt tegn på de udfordringer, som selv store telekommunikationsvirksomheder står overfor i dagens konkurrenceprægede marked.

Telia har udtalt, at de vil støtte de berørte medarbejdere gennem denne svære overgang.

Denne udvikling markerer endnu et kapitel i Telias forsøg på at genopfinde sig selv i en hurtigt skiftende branche.