Telia stopper rekordmange svindelforsøg

Christian Pedersen

9 uger siden

|

16/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Telia gør virkelig meget for at stoppe svindelnumre.

Mest læste i dag

Telia har sat en ny rekord ved at forhindre et imponerende antal svindelforsøg i første halvår af 2024.

Med en avanceret teknologi, der blev introduceret i december 2023, har Telia formået at stoppe 30 millioner svindelsamtaler.

Det svarer til omtrent to svindelsamtaler hvert sekund.

Her er hvordan, de har gjort det.

Ny teknologi mod spoofing

Den dramatiske stigning i antallet af stoppede svindelsamtaler skyldes primært en ny teknologi, som gør det muligt at blokere såkaldte "spoofede" opkald.

Spoofing indebærer, at svindlere maskerer deres rigtige telefonnummer og får det til at fremstå som et andet nummer, typisk fra en pålidelig kilde som en myndighed eller et kendt firma. Det skriver mobil.se.

Dette gøres for at narre modtageren til at tro, at opkaldet er legitimt.

Telia har med den nye teknologi formået at blokere hele 11 millioner spoofede opkald.

Resten af de stoppede opkald stammer fra metoden kendt som wangiri.

Ved wangiri bliver ofre ringet op af ukendte internationale numre, som afbryder opkaldet efter en enkelt ringsignal i håb om, at modtageren ringer tilbage, hvilket kan resultere i høje gebyrer for opkaldet.

Beskyttelse mod svindel

Telia fortsætter med at investere i sikkerhedsteknologier for at beskytte deres kunder mod de stadigt mere sofistikerede svindelmetoder.

Den nye teknologi til at forhindre spoofing og wangiri er en del af en bredere indsats for at forbedre sikkerheden og skabe et mere sikkert miljø for brugerne.

Telias initiativ understreger vigtigheden af at være på vagt over for uventede opkald og opfordrer brugerne til at være forsigtige med at dele personlige oplysninger over telefonen.

Med de nye teknologiske tiltag kan Telias kunder føle sig mere sikre mod truslen fra svindlere, men årvågenhed og sund fornuft er stadig vigtige redskaber i kampen mod telefonisk svindel.

Fremtidige planer

Fremadrettet planlægger Telia at fortsætte med at udvikle og implementere nye sikkerhedsteknologier.

Ved at samarbejde med internationale sikkerhedsorganisationer og bruge avancerede løsninger som kunstig intelligens og maskinlæring, er Telia godt rustet til at møde fremtidens udfordringer inden for cybersikkerhed.

Med disse tiltag sikrer Telia, at de fortsat kan beskytte deres kunder effektivt og opretholde deres position som en pålidelig og ansvarlig teleselskab i Danmark.