Intel har endelig fundet fejlen: Nu kommer helt ny plan

Christian Pedersen

10 timer siden

|

27/09/2024
Nyheder
Foto: Shutter
Foto: Shutter
Intel har nu virkelig planer om at vækste.

Mest læste i dag

Efter flere ugers usikkerhed har Intel nu bekræftet, at de har fundet hovedårsagen til det ustabilitetsproblem, der har plaget deres 13. og 14. generations desktop-processorer.

Ifølge Intel skyldes fejlen ustabile spændingsforespørgsler fra processorerne under inaktive perioder eller lette aktiviteter, hvilket har resulteret i overophedning og potentiel skade på CPU’en.

Fejlen identificeret

Efter grundige undersøgelser har Intel diagnosticeret, at problemet er relateret til det såkaldte "Vmin Shift-ustabilitetsproblem".

Dette har primært påvirket desktop-modellerne i 13. og 14. generation, men det er blevet bekræftet, at laptop-processorer, herunder modeller som Lunar Lake og Arrow Lake, ikke er berørt af fejlen.

Intel har også beroliget deres kunder med, at der ikke vil være nogen betydelig ydelsespåvirkning, når problemet bliver rettet.

Interne tests viser, at ydeevnen forbliver inden for normale variationer på tværs af forskellige applikationer og spil. Det skriver Intel.

Opdateringer på vej

Selvom problemet nu er identificeret, vil det tage flere uger, før alle hovedkortproducenter har mulighed for at udrulle en opdatering, der løser problemet.

Denne opdatering vil fokusere på at reducere de høje spændingsforespørgsler, som processorerne har oplevet under specifikke omstændigheder.

Intel har også annonceret en garantiforlængelse på to år for de berørte CPU’er, som en måde at imødekomme de brugere, der allerede har oplevet problemer med deres hardware.

Fremtiden for Intel-processorer

Selvom Intel har været igennem en udfordrende periode, ser fremtiden lys ud for deres kommende generationer af processorer, som ikke er påvirket af denne fejl.

Med løbende forbedringer og opdateringer forventer Intel at styrke tilliden til deres produkter igen og sikre, at deres kunder får den bedst mulige ydeevne og stabilitet.