Intel sætter planer om fabrikker i Tyskland og Polen på pause: Malaysia-projekter påvirkes også

Nicolai Busekist

21 timer siden

|

18/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Intel har truffet en stor beslutning om at sætte sine kommende fabrikker i henholdsvis Tyskland og Polen på pause. Deres projekter i Malaysia er også blevet påvirket af dette.

Mest læste i dag

Giganten Intel har meddelt, at de udskyder deres planer om at bygge to store chipfabrikker i Tyskland og Polen, da efterspørgslen har været lavere end forventet.

Meddelelsen er et stort slag for de tyske og polske regeringer, som har ydet betydelige tilskud til projekterne og promoveret dem som en styrkelse af deres nationale industri. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Intel meddelte også, at de vil trække sig tilbage fra deres projekter i Malaysia, men planerne i USA forbliver upåvirkede.

I Tyskland skulle byggeriet på det store Intel-projekt have været startet i 2023, men det blev forsinket, da krigen i Ukraine sendte inflationen i vejret.

Tyske embedsmænd og virksomheden var derefter låst i forhandlinger om finansieringen i flere måneder, men begge parter underskrev endelig en aftale i juni 2023, som omfattede øgede subsidier.

Tyskland hævede sit tilskud til det intet mindre end 30 milliarder euro store fabriksprojekt til næsten 10 milliarder euro, hvilket var tre milliarder euro mere end først tilbudt.

"Vi har for nylig øget kapaciteten i Europa gennem vores fabrik i Irland, som vil forblive vores ledende europæiske fabrik i den nærmeste fremtid," sagde Pat Gelsinger, der er CEO for Intel, i en erklæring.

"Vi vil udskyde vores projekter i Polen og Tyskland med cirka to år baseret på den forventede efterspørgsel."

I Polen havde Intel modtaget 1,8 milliarder dollars til at oprette en halvlederfabrik nær Wroclaw.

EU-lande forsøger at øge produktionen af halvledere, som bruges i alt fra kampfly til smartphones, og reducere afhængigheden af Asien efter pandemien, som forårsagede mangel i nogle industrier, hvilket understregede risikoen ved overafhængighed.

Mandag i denne uge meddelte Intel også, at de vil modtage op til 3 milliarder dollars i direkte støtte fra den amerikanske regering til at øge produktionen af halvledere til det amerikanske militær.

Dette er en del af indsatsen for at 'sikre den indenlandske chipforsyningskæde', ifølge en erklæring fra Intel.

Virksomheden oplyste også, at de vil samarbejde med det amerikanske forsvarsministerium for at forbedre modstandsdygtigheden af amerikanske teknologiske systemer.