I november er det slut: Microsoft fjerner dette fra Microsoft Store efter otte år

Christian Pedersen

5 uger siden

|

12/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette bliver altså fjernet fra Microsoft Store, så du kan ikke bruge det mere.

Mest læste i dag

Efter otte år har Microsoft annonceret, at de fra november stopper supporten til den populære applikation Paint 3D, som blev introduceret som en del af Windows 10 Creators Update i 2016.

Beslutningen betyder, at Paint 3D ikke længere vil modtage opdateringer, og at softwaren fjernes fra Microsoft Store.

Fra kreativt værktøj til historie

Paint 3D blev lanceret med store forventninger om at revolutionere den måde, brugere skabte og redigerede både 2D- og 3D-grafik på.

Applikationen blev hurtigt et populært værktøj blandt både amatører og professionelle, men nu er tiden kommet til at sige farvel til dette kreative værktøj.

Ifølge en meddelelse fra Microsoft vil Paint 3D efter den 4. november ikke længere være tilgængelig i Microsoft Store.

For dem, der stadig ønsker at bruge programmet, vil den installerede version fortsat kunne anvendes, men der vil ikke længere være nogen opdateringer eller support. Det skriver Chip.

Hvad betyder det for brugerne?

Selvom Microsoft har besluttet at fjerne Paint 3D, vil den klassiske Paint-software fortsat være tilgængelig og opdateres løbende.

Dette betyder, at brugere, der stadig ønsker at arbejde med simple grafiske opgaver, kan fortsætte med at bruge den velkendte Paint-applikation.

For brugere af Paint 3D betyder det, at de nu skal finde alternative værktøjer til deres kreative projekter.

Flere andre softwareløsninger tilbyder lignende funktioner, men mange vil uden tvivl savne de specifikke muligheder, som Paint 3D tilbød.

Microsoft har endnu ikke givet nogen forklaring på, hvorfor de har valgt at afvikle Paint 3D, men det står klart, at det markerer afslutningen på en æra.

For mange brugere vil dette være en påmindelse om, hvor hurtigt teknologien bevæger sig fremad, og at det, der engang var nyt og banebrydende, hurtigt kan blive erstattet af noget andet.