Microsoft advarer: 70% af alle Windows-brugere er nu i fare

Christian Pedersen

6 uger siden

|

06/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du bruger Windows, så vil jeg råde dig til at læse med her.

Mest læste i dag

Der er dystre nyheder for mange Windows-brugere.

En betydelig sikkerhedstrussel truer, og Microsoft er blevet tvunget til at advare sine brugere.

Windows 10, der stadig er det foretrukne operativsystem for millioner, står overfor alvorlige risici, når den officielle support ophører om lidt over et år.

Den amerikanske regering har for nylig udsendt en advarsel om en kritisk sårbarhed, der kan udnyttes af ondsindede aktører.

Sikkerhedstrusler for Windows 10

Ifølge Microsoft er det nødvendigt, at brugerne opgraderer til Windows 11, da supporten til Windows 10 slutter den 14. oktober 2025.

Efter denne dato vil der ikke længere være teknisk support eller sikkerhedsopdateringer til Windows 10, hvilket gør systemerne sårbare over for cyberangreb.

Den seneste advarsel fra de amerikanske myndigheder understreger, at en sårbarhed i Windows fra 2018 stadig udgør en trussel.

Sårbarheden er kendt som en deserialisering af upålidelige data i "Microsoft COM for Windows", hvilket giver mulighed for rettighedsforøgelse og fjernudførelse af kode. Det skriver Forbes.

Potentielle risici og løsninger

Det er blevet afsløret, at en kinesisk hackergruppe med forbindelser til landets ministerium for statssikkerhed muligvis har udnyttet denne sårbarhed som en del af et angreb på et regeringsforskningscenter i Taiwan.

Gruppen, kendt som APT41, er en betydelig trussel, og de udnytter denne sårbarhed til at udføre angreb.

Det er afgørende, at brugere sørger for, at deres systemer er opdaterede for at beskytte mod denne trussel.

Windows 11 som løsning

For mange Windows-brugere er opgradering til Windows 11 blevet en nødvendighed.

Selvom det nye operativsystem har oplevet en stigning i brugen og nået over 30% markedsandel for første gang, er der stadig mange, der bruger Windows 10.

For mange virksomheder og privatpersoner kan det betyde, at de skal tage skridtet og opgradere for at sikre deres systemer.

For dem, der ikke kan opgradere, tilbyder Microsoft udvidet betalt support, men dette er ikke en langsigtet løsning.

Uden opdateringer står Windows 10-brugere overfor en usikker fremtid.

Risikoen for hackerangreb og misbrug af sårbarheder er reel, og det er afgørende, at brugere tager nødvendige forholdsregler.

Med den forestående ophør af support til Windows 10 bliver det klart, at en overgang til Windows 11 er uundgåelig for mange.

Situationen kræver opmærksomhed og handling fra både Microsoft og deres brugere for at undgå en potentiel katastrofe i cybersikkerheden.