Google advarer mod kritisk fejl i Chrome - Gælder alle Windows-brugere

Christian Pedersen

6 uger siden

|

26/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har en Windows-computer så læs lige med.

Mest læste i dag

Google har udsendt en alvorlig advarsel til alle Chrome-brugere på Windows-platformen.

Ifølge en rapport fra Windows Report har Google introduceret en ny kritisk opdatering til Chrome, der markant øger sikkerheden ved at advare brugerne mod potentielt farlige filer.

Her er hvordan.

Større og tydeligere advarsler

Den nye opdatering erstatter den nuværende metode med en lille dialogboks, der advarer brugerne om potentielt farlige downloads.

I stedet vil brugerne nu se en fuldskærms advarsel, som er umulig at overse.

Den lysende røde advarselsside vil klart og tydeligt informere om, at "Denne fil indeholder malware eller kommer fra et mistænkeligt websted." Det skriver Forbes.

Formålet med denne ændring er at gøre det meget tydeligt for brugerne, at de tager en risiko ved at downloade den pågældende fil.

For at sikre, at advarslen bliver taget alvorligt, har Google endda inkluderet en lille undersøgelse, hvor brugerne bliver bedt om at forklare, hvorfor de alligevel vælger at downloade filen på trods af advarslen.

Baggrundsforbedringer og AI-integration

Denne opdatering er en del af en større indsats fra Google for at forbedre sikkerheden i Chrome-browseren.

For at gøre browsing sikrere for både desktop- og mobilbrugere, har Google også introduceret AI-baserede vurderinger af risikable sidebesøg og forbedrede baggrundsforsvar.

Disse tiltag inkluderer beskyttelse mod tyveri af sessionscookies og tackling af problemer med hukommelsessikkerhed, der kan føre til de frygtede zero-day sårbarheder i Chrome.

Kampen mod overvågning

Selvom Google arbejder på at forbedre sikkerheden, kæmper de stadig med deres omdømme som en browser, der tracker brugerne.

Apples seneste angreb mod Chrome fremhæver denne problematik, hvor de promoverer deres egen browser, Safari, som et sikrere alternativ med bedre beskyttelse af brugernes privatliv.

Googles svar på denne udfordring er deres Privacy Sandbox, som skal erstatte tracking-cookies med en teknologi, der anonymiserer brugerne, samtidig med at de stadig kan målrettes med relevante annoncer baseret på deres gruppeprofiler.

Apple har dog kritiseret denne tilgang og hævdet, at den ikke vil eliminere digital fingeraftrykning som lovet.

Google arbejder konstant på at forbedre sikkerheden og beskytte brugerne mod trusler online.

Med den nye fuldskærms advarsel håber de at kunne reducere antallet af malwareinfektioner og beskytte brugernes data mere effektivt.