Advarer alle Windows-brugere: Ny opdatering fra Microsoft kan være farlig

Christian Pedersen

12 uger siden

|

20/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pas på med denne opdatering.

Mest læste i dag

Microsoft har bekræftet, at en nylig opdatering til Windows Server indeholder alvorlige fejl, der kan påvirke brugernes systemer negativt.

Problemet opstod med Patch-Day-opdateringen fra juni, som har vist sig at forstyrre vigtige funktioner i Microsoft 365 Defender.

Fejl i opdatering

Den specifikke opdatering, kendt som KB5039227, blev udgivet den 11. juni 2024 og har siden vist sig at forårsage problemer med Microsoft 365 Defender. Det skriver Chip.

Især tjenesten Network Detection and Response (NDR) bliver påvirket, hvilket kan føre til afbrydelser i netværksdata-rapporteringen.

Microsoft har rapporteret om disse problemer på deres Windows Release Health Dashboard, hvor de advarer om, at fejlen primært rammer Windows Server 2022.

Manglende løsninger

Microsoft har endnu ikke givet nogen anbefalinger eller midlertidige løsninger for de brugere, der er ramt af problemet.

Virksomheden har dog lovet et kommende opdatering, men det er usikkert, om denne vil være tilgængelig inden næste Patch-Day i august.

Dette efterlader mange brugere i en uheldig situation, hvor deres netværksbeskyttelse kan være kompromitteret.

Global indvirkning

Fejlene i opdateringen har resulteret i betydelige forstyrrelser for Microsoft-brugere over hele verden.

I Tyskland har problemer med Microsoft 365-applikationer som Outlook og Teams skabt store udfordringer.

For eksempel har Berlin Lufthavn rapporteret om afbrydelser, der påvirker flytrafikken, idet flyene ikke kan starte eller lande på grund af tekniske problemer forårsaget af opdateringen.

Hvad skal brugerne gøre?

Indtil Microsoft frigiver en rettelse, bør Windows Server 2022-brugere være ekstra forsigtige med at installere nye opdateringer uden først at sikre, at de ikke påvirkes af de kendte problemer.

Det er også vigtigt at holde øje med opdateringer fra Microsoft og eventuelle midlertidige løsninger, der måtte blive offentliggjort.

Microsofts situation viser vigtigheden af grundig testning og hurtig respons på softwarefejl, der kan påvirke kritiske systemer og tjenester.

Brugere bør følge udviklingen nøje og være forberedte på yderligere opdateringer fra Microsoft.

Dette problem understreger også behovet for virksomheder at have robuste backup- og beredskabsplaner på plads for at minimere risikoen for nedetid og datatab ved softwarefejl.

Hold øje med yderligere informationer fra Microsoft og vær parat til at implementere løsninger hurtigt, når de bliver tilgængelige.