Gode nyheder i e-Boks: Disse danskere skal have over 1000 kroner mere udbetalt hver måned

Christian Pedersen

1 uge siden

|

07/09/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Er du en af de heldige danskere, der skal have penge tilbage?

Mest læste i dag

Omkring 2.100 enlige forsørgere i Aarhus Kommune kan se frem til at få mere end 1000 kroner ekstra udbetalt hver måned.

Det sker, efter at kommunen har identificeret en gruppe borgere, der muligvis er berettiget til børnetilskud, men som endnu ikke har søgt om det.

Overset ydelse til enlige forsørgere

På trods af at børne- og ungeydelsen automatisk udbetales til alle, skal enlige forsørgere selv ansøge om det ekstra børnetilskud.

Dette krav overses ofte i en travl hverdag, hvilket betyder, at mange familier går glip af op til 13.000 kroner om året.

Aarhus Kommune har derfor taget skridt til at nå disse familier og sikre, at de får de ydelser, de har krav på. Det skriver Nyheder24.

Kommunens indsats

Ved hjælp af data har kommunen fundet frem til de 2.100 potentielt berettigede, som nu vil modtage en besked i deres e-Boks med oplysning om muligheden.

Borgmester Jacob Bundsgaard udtaler, at dette kan gøre en stor forskel for de berørte familier.

En enlig forsørger med ét barn kan få 3.247 kroner udbetalt hvert kvartal, med yderligere 1.608 kroner pr. barn derudover.

Aarhus Kommune håber, at initiativet vil sikre, at flere enlige forsørgere får adgang til den økonomiske støtte, de er berettigede til, og dermed kan få lettet deres økonomiske byrde i en tid med stigende leveomkostninger.