Elon Musk med helt ny uventet plan: Dette bliver hans næste køb på 139 milliarder

Christian Pedersen

1 uge siden

|

05/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk tænker på at købe dette for 139 milliarder dollars.

Mest læste i dag

Elon Musk er kendt for sine vilde forretningsidéer, og hans nyeste plan er ingen undtagelse.

Ifølge rygter ønsker Musk nu at købe Stanford University for en svimlende sum af 139 milliarder dollars.

Dette skulle angiveligt være næste skridt i Musks forsøg på at revolutionere uddannelsesverdenen.

Nyt navn, ny mission

Efter købet planlægger Musk at omdøbe universitetet til “X, tidligere kendt som Leland Stanford Junior University”, populært forkortet til X-fka-LSJU.

Navneændringen er en del af en større strategi for at forvandle universitetet til et center for innovation og fremtidsrettede projekter.

En kilde tæt på Musk udtaler: “Han har store planer for universitetet, herunder at omdanne School of Engineering til et laboratorium for udvikling af autonome USB-drev, der kan indsætte sig selv i computere og menneskehalse for at distribuere information mere effektivt.”

Historisk forbindelse til Stanford

Musk har en historisk forbindelse til Stanford, da han i 1995 begyndte på en ph.d. i anvendt fysik og videnskab.

Han droppede dog ud efter kun to dage for at fokusere på internettets potentiale, hvilket førte til lanceringen af hans første virksomhed, Zip2, som han solgte for over 300 millioner dollars.

Nu, næsten tre årtier senere, synes Musk at have fundet en måde at vende tilbage til Stanford – denne gang som ejer. Det skriver Standford daily.

Uddannelse møder teknologi

Musks planer for Stanford inkluderer ikke kun teknologiske innovationer.

Han har også afsløret, at han ønsker at forbedre universitetets infrastruktur med nye bygninger, herunder “Elon-Quad” som erstatning for det eksisterende E-Quad.

Desuden har han nævnt, at han planlægger at opføre flere statuer af sig selv rundt omkring på campus som et tegn på hans "uundgåelige indflydelse."

En "familieaffære"

Ifølge kilder tæt på Musk er købet også en del af hans personlige plan for sine børns fremtid. Musk, far til 12 børn, ønsker at give dem en “lille fordel” i deres ansøgninger til universitetet.

Mens mange stadig spekulerer i, om dette blot er endnu et af Musks vilde påfund, eller om han faktisk vil gennemføre købet, er det klart, at milliardæren har en helt unik vision for fremtiden for både uddannelse og teknologi.