Elon Musks platform, X, har igen problemer - Her er hvorfor

Christian Pedersen

4 uger siden

|

17/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk har haft gentagne problemer med X. Her er hvorfor.

Mest læste i dag

Elon Musk, verdens rigeste mand, er igen kommet i problemer med sin sociale medieplatform, X.

Platformen, der tidligere var kendt som Twitter, har gentagne gange været plaget af tekniske fejl, og senest har en højprofileret samtale med Donald Trump afsløret alvorlige udfordringer.

Da Trump skulle tale på X, oplevede mange brugere problemer med at få adgang til samtalen.

Platformen var simpelthen ikke i stand til at håndtere belastningen fra de mange lyttere, og det førte til forsinkelser og frustrationer blandt de 1,3 millioner mennesker, der forsøgte at lytte med.

Kort tid efter begyndte ordet "crashed" at trende på X, hvilket hurtigt blev til en joke om platformens manglende kapacitet.

Mulig cyberangreb eller tekniske begrænsninger?

Musk selv var hurtig til at pege på et muligt cyberangreb, nærmere bestemt et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), som årsag til problemerne.

Denne type angreb overbelaster en platform ved at sende en stor mængde trafik mod den, hvilket gør den langsom eller utilgængelig.

Men der er delte meninger om, hvorvidt dette faktisk var tilfældet. Det skriver BBC.

Flere eksperter har udtrykt tvivl om, at det virkelig var et cyberangreb, der lammede X.

Netværkssikkerhedsfirmaet Cloudflare og analysefirmaet Cisco ThousandEyes fandt ingen tegn på de typiske mønstre, der ses ved DDoS-angreb.

I stedet pegede de på, at platformens tekniske kapacitet simpelthen ikke var tilstrækkelig til at håndtere den store mængde lyttere.

Nedskæringer kan være årsagen

En anden forklaring på problemerne kan findes i de massive nedskæringer, som Musk har gennemført, siden han overtog kontrollen med X.

Mange af de ingeniører, der tidligere arbejdede på platformens sikkerhed og stabilitet, er blevet fyret.

Ifølge eksperter kan denne reduktion i arbejdsstyrken have svækket X's evne til at håndtere store begivenheder og beskytte sig mod tekniske problemer eller cyberangreb.

Uanset hvad årsagen er, står det klart, at X fortsat kæmper med tekniske begrænsninger, der står i kontrast til Musks ambitioner om at gøre platformen til en altomfattende "everything app".