Elon Musk sagsøger dansk virksomhed - Her er hvorfor

Christian Pedersen

6 uger siden

|

07/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk er ikke tilfreds med den måde, som denne danske virksomhed har handlet på, siden han overtog Twitter.

Mest læste i dag

Elon Musk er igen centrum for en opsigtsvækkende nyhed.

Denne gang retter han sigtekornet mod virksomheder, der har trukket deres annoncer fra det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter.

Blandt de virksomheder, Musk sagsøger, er danske Ørsted.

Musk har udtrykt sin frustration med annoncører, der har valgt at forlade platformen siden hans overtagelse, og han har nu besluttet at tage juridiske skridt.

"Vi har forsøgt med fredelige midler i to år, nu er det krig," udtalte Musk i et opslag på X, hvor han erklærer sin hensigt om at sagsøge de frafaldne annoncører.

Anklagen om annonce-boykot

Ifølge Musk og X's administrerende direktør, Linda Yaccarino, er der tale om en organiseret annonce-boykot, som de mener strider mod amerikansk lovgivning om monopol og konkurrence.

I et åbent brev til de virksomheder, der har trukket deres annoncer, hævder Yaccarino, at deres handlinger skader mediet og industrien som helhed.

De virksomheder, der nu står over for en retssag, er medlemmer af Global Alliance for Responsible Media (GARM), en organisation, der tæller nogle af verdens største brands, herunder Ikea, Unilever, Electronic Arts, HP, McDonald's og danske Ørsted. Det skriver Inputmag.

Baggrunden for sagsanlægget

I det åbne brev fra X beskrives handlingerne fra GARM-medlemmerne som en "plet på en stor industri", og Musk har nu anlagt en antitrust-sag mod GARM, World Federation of Advertisers (WFA), og de specifikke medlemmer som CVS Health, Mars, Ørsted og Unilever.

Brevet fremhæver, at beslutningen om at gå til retten ikke blev taget let, men ses som en nødvendig konsekvens af virksomhedernes angivelige boykot.

Økonomiske konsekvenser for X

X hævder at have mistet annonceindtægter i milliardklassen som følge af de frafaldne annoncører.

Dette har ifølge Musk skabt et betydeligt pres på virksomhedens indtægtsstrømme, og han har derfor besluttet at tage drastiske midler i brug for at genoprette samarbejdet.

Mulige retslige efterspil

Musk har udtalt, at de sagsøgte virksomheder kan forvente at blive stillet for retten i deres respektive lande.

Det juridiske opgør mellem Musk og de multinationale virksomheder vil uden tvivl tiltrække sig stor opmærksomhed og kan få omfattende konsekvenser for både X og de involverede firmaer.

Den kommende retssag lover at blive en kompleks affære, der vil blive nøje fulgt af både medier og industriaktører verden over.

Nedenunder på x kan du tydeligt se Elon Musks holdning til situationen.