Google lancerer sin helt nye AI-søgemaskine - Men ikke i Danmark

Christian Pedersen

4 uger siden

|

17/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google går altså udenom Danmark med deres nye produkt.

Mest læste i dag

Google har netop udvidet sin AI-drevne søgemaskine, der leverer såkaldte ’AI Overviews’, til seks nye lande.

Efter en debut i USA tidligere på året, er turen nu kommet til Brasilien, Indien, Indonesien, Japan, Mexico og Storbritannien.

Desværre må danske brugere vente, da ingen EU-lande er inkluderet i denne anden runde af udrulningen.

Den nye søgemaskine fra Google tilbyder sammendrag af søgeresultater direkte i søgeresultatet, hvilket skal gøre det nemmere og hurtigere for brugere at få et overblik over informationen.

Tjenesten har dog ikke været uden sine udfordringer.

Blandt de mest omtalte fejl var AI's forslag om at bruge lim for at få ost til at sidde bedre fast på pizzaen og et råd om at indtage en lille sten dagligt som kosttilskud.

Disse bizarre svar blev hurtigt virale og skabte debat om pålideligheden af AI-baserede tjenester. Det skriver computerworld.

Ifølge Google er disse problemer blevet adresseret i de nyeste opdateringer, og søgegiganten har tilføjet flere direkte links i AI-oversigten for at gøre det lettere for brugere at verificere oplysninger.

Selv om AI-søgemaskinen stadig er under udvikling, er det klart, at Google ser et stort potentiale i teknologien og arbejder på at forbedre dens nøjagtighed og pålidelighed.

For nu må danske brugere dog væbne sig med tålmodighed, mens de ser, hvordan den nye AI-søgemaskine klarer sig i de lande, hvor den allerede er lanceret.

Det er endnu uvist, hvornår, eller om, EU-landene vil blive inkluderet i fremtidige opdateringer af tjenesten.