Eksperter advarer: Nyt cyberangreb tager dit Apple ID

Christian Pedersen

2 uger siden

|

08/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er en ny form for cyberangreb i omløb, og denne gang går den efter dit Apple ID.

Mest læste i dag

Et nyt cyberangreb har ramt iPhone-brugere, og eksperter advarer nu om farerne ved denne sofistikerede svindel, som målretter sig mod Apple ID'er.

Angrebet involverer en række teknikker, som kan narre selv de mest forsigtige brugere.

Hvordan angrebet fungerer

Cyberkriminelle sender en tekstbesked, der udgiver sig for at være fra Apple.

Beskeden beder brugeren om at klikke på et link for at få adgang til en vigtig meddelelse om iCloud.

Michael Nowatkowski, leder af cyberinstituttet ved Augusta University, forklarer, at beskeden ofte ser meget overbevisende ud og kan narre mange til at tro, den er ægte.

"Dit Apple ID er, hvad der virkelig åbner din telefon, og du kan tænke på det som en hovednøgle," siger Nowatkowski. Det skriver Komonews.

Når brugeren klikker på linket, føres de til en falsk hjemmeside, der ligner en legitim Apple-side.

Her bliver de bedt om at indtaste deres Apple ID-oplysninger.

Konsekvenser af angrebet

Når de kriminelle får adgang til dit Apple ID, kan de få kontrol over dine kontakter, betalingsinformation og meget mere.

Dette kan føre til alvorlige problemer som identitetstyveri og økonomisk tab.

Professor Ramnath Chellappa fra Emory University anbefaler, at man opretter to-faktor-autentifikation for bedre beskyttelse.

Denne metode kræver en adgangskode og en bekræftelseskode fra en ekstern enhed, hvilket gør det sværere for hackere at få adgang til din konto.

Hvordan beskytter du dig selv?

  1. Vær skeptisk over for uopfordrede beskeder: Hvis du modtager en besked, der beder om personlige oplysninger, skal du være forsigtig. Kontakt virksomheden direkte for at bekræfte, om beskeden er ægte.

  2. Aktiver to-faktor-autentifikation: Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at kræve en anden form for bekræftelse udover din adgangskode.

  3. Kontroller webadresser nøje: Før du indtaster følsomme oplysninger, skal du sikre dig, at webadressen er korrekt og hører til den rigtige virksomhed.

Eksperterne understreger vigtigheden af at være opmærksom på sådanne angreb og tage de nødvendige skridt for at beskytte sig selv.

"Medmindre du aktivt har søgt noget, skal du ikke stole på tilfældige e-mails eller SMS'er," siger Chellappa.

Med den stigende kompleksitet af cyberangreb er det vigtigere end nogensinde at være opmærksom og tage forholdsregler for at beskytte sine digitale identiteter og personlige oplysninger.