Apple får forbud i EU: Gælder Apple Intelligence og andre vigtige funktioner

Christian Pedersen

4 uger siden

|

24/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple meldte i fredags ud, at de har fået forbud i EU.

Mest læste i dag

Apple står overfor en stor udfordring i EU, efter at have meddelt, at tre væsentlige funktioner i de kommende operativsystemer iOS 18 og macOS Sequoia ikke vil være tilgængelige for EU-kunder senere på året.

Dette skyldes regulatoriske bekymringer relateret til overholdelse af Digital Markets Act. Det skriver Recordere.

Berørte funktioner

Ifølge Bloomberg omfatter de berørte funktioner Apple Intelligence, iPhone Mirroring til macOS Sequoia og SharePlay Screen Sharing.

Disse funktioner var blandt de mest betydningsfulde forbedringer præsenteret på WWDC, og deres fravær er et stort tab for EU-brugerne.

Apple Intelligence er en stor ny satsning for Apple og inkluderer en række AI-drevne funktioner som skrivningsværktøjer, Image Playgrounds, notifikationsoversigter og hurtige svar.

Denne funktion indebærer også en større opgradering af den virtuelle assistent Siri.

iPhone Mirroring er en betydelig ny funktion i macOS Sequoia, der tillader brugerne at se en live interaktiv skærm fra deres iPhone på deres Mac.

Notifikationer fra iPhone bliver også spejlet til Mac-skærmen, hvilket giver en mere integreret oplevelse mellem enhederne.

SharePlay Screen Sharing er en opgradering af skærmdelingsfunktionen i FaceTime.

Med iOS 18 vil brugerne kunne anmode om at tage kontrol over en vens enhed, hvilket gør samarbejde og teknisk support meget nemmere.

Regulatoriske bekymringer

Det er stadig uklart, præcis hvilke interoperabilitetskrav, der håndhæves af Digital Markets Act, som har forårsaget dette forbud.

Apple har dog udtalt, at det ville kompromittere "privatliv og sikkerhed" at implementere disse funktioner under de nuværende krav.

Fremtiden for Apple-brugere i EU

Apple har endnu ikke givet nogen indikation på, hvornår eller om disse funktioner vil blive tilgængelige for EU-kunder.

Dette efterlader mange brugere i Europa i venteposition, og det er usikkert, hvordan Apple vil navigere disse regulatoriske udfordringer fremover.

Denne situation illustrerer de udfordringer, globale teknologivirksomheder står overfor, når de skal tilpasse sig forskellige regulatoriske krav på tværs af regioner.

For Apple-brugere i EU betyder det desværre, at nogle af de mest lovende nye funktioner i iOS 18 og macOS Sequoia vil være utilgængelige på ubestemt tid.