Apple med ny melding: Vil kun lave iPhones

Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/06/2024
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple iPhones har været så populære, at de forbliver det vigtigste fokus for Apple.

Mest læste i dag

Apple har netop truffet en stor beslutning, der vil ændre deres produktstrategi markant.

Teknologigiganten har meddelt, at de vil stoppe udviklingen af flere af deres nuværende projekter og i stedet fokusere udelukkende på iPhones.

Stop for Vision Pro 2

Ifølge en rapport fra The Information har Apple besluttet at indstille arbejdet på efterfølgeren til deres Vision Pro headset, Vision Pro 2.

Beslutningen kommer på baggrund af skuffende salgsresultater i USA, hvor Vision Pro ikke har opnået den forventede succes.

Apples præsident har ifølge rapporten delt denne information med mindst én leverandør, hvilket bekræfter de alvorlige overvejelser bag beslutningen.

Fokus på et billigere produkt

I stedet for Vision Pro 2 vil Apple nu rette deres opmærksomhed mod at udvikle en billigere version af Vision-headsettet.

Arbejdet på dette projekt, med kodenavnet "N109", begyndte allerede i 2022.

Målet med denne nye enhed er at tilbyde en mere overkommelig løsning, der kan konkurrere med Apples high-end iPhones, med en estimeret pris på omkring 1.600 dollars – betydeligt mindre end Vision Pro, der koster 3.499 dollars i USA og 3.999 euro i Europa. Det skriver Giga.

Hvad betyder det for fremtidens Apple-produkter?

Apples beslutning om at fokusere på en billigere version af deres headset indikerer en strategisk omstilling.

Denne nye model, som vi for enkelhedens skyld kan kalde "Apple Vision", vil sandsynligvis have de samme højkvalitets-skærme som Vision Pro, men færre kameraer, et enklere hovedbånd og mindre højtalere.

Disse ændringer vil gøre produktet lettere og mere økonomisk tilgængeligt for en bredere kundegruppe.

Konsekvenser for andre produkter

Denne omstilling kan også have konsekvenser for andre af Apples produkter.

Med et øget fokus på iPhones og det nye Vision-headset, kan der være færre ressourcer til udvikling af andre enheder som iPads og MacBooks.

Apples beslutning viser dog, at de fortsat er engagerede i at levere banebrydende teknologi, men nu med en mere målrettet og måske mere bæredygtig tilgang.

Apple har altså taget et stort skridt mod at koncentrere deres kræfter og ressourcer på deres mest succesfulde produkt, iPhones, samtidig med at de forsøger at skabe en mere økonomisk overkommelig version af deres avancerede headset-teknologi.

Det bliver spændende at følge udviklingen og se, hvordan denne strategi vil påvirke markedet og Apples fremtidige succes.