Dette nye batteri er 100x stærkere end normale batterier - Skal bruges af Apple

Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple har planer om at bruge dette ekstremt stærke batteri i deres produkter.

Mest læste i dag

En revolution inden for batteriteknologi kan være på vej takket være en ny udvikling fra den japanske elektronikgigant TDK.

Denne nyhed kommer med en potentiel transformation af energilagring, da det nye batteri har en energitæthed, der er 100 gange højere end de nuværende batteriteknologier.

TDK, som er leverandør af batterier til Apple, præsenterede denne banebrydende opdagelse i mandags.

Højere energitæthed og sikkerhed

Det nye solid-state batteri fra TDK har en imponerende energitæthed på 1.000 watt-timer per liter (Wh/L).

Selvom størrelsesbegrænsninger gør det udfordrende at skalere op til større enheder som smartphones, er batteriet ideelt til mindre enheder som høreapparater, øretelefoner og smartwatches.

TDK har udtalt, at trods den høje energitæthed, er batteriet "ekstremt sikkert" og egnet til brug i bærbare enheder, som er i direkte kontakt med huden. Det skriver independent.

Implementering i Apple-produkter

Apple har en lang historie med at inkorporere avancerede teknologier i deres produkter, og dette nye batteri kan potentielt revolutionere levetiden for enheder som Apple Watch.

Med den nye høje energitæthed kunne batterilevetiden for en Apple Watch forbedres fra dage til uger, hvilket er en markant forbedring sammenlignet med de nuværende batteriteknologier.

Miljøvenlighed og fremtidige anvendelser

Det nye batteri er også udviklet til at være i overensstemmelse med EU's batteriregler, som har til formål at reducere miljøpåvirkningen.

Ifølge TDK kan denne teknologi ikke kun anvendes i bærbare enheder, men også i miljøsensorer og andre små elektroniske apparater.

Desuden nævner TDK, at kombineret med andre teknologier som bærbare solceller, kan dette batteri potentielt eliminere behovet for opladningskabler og porte.

Fremtidsperspektiver

TDK planlægger at udvikle battericeller og pakningsstrukturer og sigter mod masseproduktion af denne nye solid-state batteriteknologi.

Ved at udnytte multi-lags lamineringsteknologi håber TDK at forbedre batterikapaciteten og udvide driftsområdet.

Hvis denne teknologi kan skaleres effektivt, kan den markant ændre markedet for bærbare enheder og muligvis udfordre den nuværende dominans af lithium-ion-batterier.

Denne udvikling markerer et spændende skridt inden for batteriteknologi, og det bliver interessant at følge, hvordan Apple og andre producenter vil integrere denne banebrydende teknologi i fremtidige produkter.