Elbilejer stjal strøm til opladning – Nu er svaret på retssagen kommet

Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/06/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne elbilejer blev så desperat efter strøm, at han begyndte at stjæle strøm.

Mest læste i dag

En elbilejer i Borgholm på Øland blev anklaget for egenmægtigt forbrug efter at have opladet sin Tesla ved en privatboligs ladestander uden tilladelse.

Begivenheden fandt sted sidste sommer, da Teslaejeren parkerede udenfor huset og tilsluttede sin bil til ladestanderen på væggen.

Efter 20 minutter stoppede husets ejer opladningen, hvilket fik Teslaejeren, som befandt sig på en nærliggende restaurant, til at vende tilbage til bilen.

Da han blev konfronteret af husets ejer og familien, nægtede Teslaejeren at opgive sit navn, hvilket førte til, at politiet blev tilkaldt. Det skriver mestmotor.

Politiet identificerede hurtigt bilens ejer, som derefter undskyldte og tilbød at betale 70 kroner for den brugte strøm.

Næsten et år senere blev der rejst tiltale mod elbilejeren for egenmægtigt forbrug, og husets ejer krævede 250 kroner i erstatning for elforbruget.

Bilens ejer indrømmede i et forhør, at han havde parkeret forkert, men forklarede, at han troede, parkeringen var offentlig, ligesom i hans hjemby Mark, hvor der er gratis ladestationer på offentlige steder.

Selvom husets ejer senere trak anmeldelsen tilbage efter en gensidig aftale, fortsatte sagen i Kalmar byret, da anklageren allerede havde rejst tiltale.

Byretten valgte at frifinde bilens ejer med henvisning til flere formildende omstændigheder: opladningen og parkeringen skete ved en fejl og varede kun kort tid, og bilens ejer tilbød straks at flytte bilen, da fejlen blev påpeget.

Bilens ejer udtalte efterfølgende til Borås Tidning, at situationen var en overreaktion og forklarede, at parterne nu er enige om, at det var en uheldig hændelse.

Denne sag fremhæver vigtigheden af klar kommunikation og forståelse af lokale parkerings- og opladningsregler for elbiler.

Det viser også, hvordan små misforståelser kan eskalere til retssager, men også hvordan de kan løses med dialog og gensidig forståelse.