EU og Margrethe Vestager raser på Apple: "De bryder lovgivningen"

Christian Pedersen

5 uger siden

|

19/06/2024
Nyheder
Foto: CNBC
Foto: CNBC
Margrethe Vestager har i et interview givet sin mening på Apple, og den er ikke ligefrem positiv.

Mest læste i dag

Apple har åbnet iPhone for alternative App Store-butikker, skiftet Lightning ud med USB-C, og gjort det muligt for tjenester som Spotify og Netflix at tilbyde abonnementer uden at bruge App Stores betalingssystem.

Men ifølge Margrethe Vestager, dansk EU-kommissær, er dette ikke tilstrækkeligt.

Apple overtræder fortsat Digital Markets Act (DMA), erklærer hun i et interview med amerikanske CNBC.

Vestager: Alvorlige udfordringer med Apple

Vestager udtrykker sin frustration over Apple i interviewet og understreger, at EU har alvorlige mistanker om, at Apple ikke overholder DMA-reglerne.

"Vi har flere udfordringer med Apple, og jeg finder dem meget alvorlige. Jeg var meget overrasket over, at vi kunne have sådanne mistanker om, at Apple muligvis ikke efterlever reglerne," siger hun til CNBC.

Potentielle konsekvenser for Apple

Hvis Apple bliver kendt skyldig i at overtræde DMA, kan det resultere i dagsbøder på op til fem procent af selskabets daglige omsætning, hvilket betyder dagbøder på adskillige milliarder kroner.

Dette kan have betydelige økonomiske konsekvenser for teknologigiganten.

Kritik fra Spotify og andre

Det er ikke klart, præcis på hvilke områder Apple overtræder DMA, men specielt Spotify har været meget kritisk overfor de nye App Store-regler, som Apple indførte for at tækkes EU.

Vestager har bemærket, at der er flere områder, hvor Apple muligvis ikke overholder de fastsatte regler, og at der snart kan forventes yderligere afklaring på sagen.

Fremtidige udsigter

Interviewet med Vestager blev givet få dage efter, at Financial Times rapporterede, at Bruxelles forbereder at sigte Apple for overtrædelse af DMA.

Vestager kommenterede ikke direkte på disse rygter, men indikerede, at der forhåbentlig snart vil komme lys over sagen.

Det bliver interessant at følge, hvordan denne konflikt mellem Apple og EU udvikler sig, og hvilke konsekvenser det kan få for begge parter.

Med de potentielt store økonomiske sanktioner hængende over hovedet, står Apple over for en betydelig udfordring i at tilpasse sig EU's krav.

Hold øje med denne sag, da udviklingen kan have vidtrækkende konsekvenser for teknologibranchen og reguleringen af store tech-virksomheder i Europa.